Studiedeltagande

Då jag själv jobbar med medicinsk forskning så vet jag hur viktigt det är att få ihop tillräckligt med personer som deltar i studierna. Vi har i och med barnafödandet blivit erbjudna att vara med i två studier – Alfred i en och jag i en. Alfred är med i en vaccinationsstudie, som utvärderar ett vaccin som är färdigblandat och innehåller det vanliga kombinationsvaccinet samt vaccin mot hepatit B. Antikroppsnivåer mäts och läkarundersökningar görs vid varje besök. Han fick även rotavirus-vaccin som extragrej då han var med i studien. Vaccinationen klarade han fint, klart att han skrek men det varade bara en kort stund. Efter det mådde han som vanligt. Läkarundersökningen visade att han inte hade några problem med hals eller öron i samband med sin förkylning, det var mest som han var lite snörvlig bara. Skönt det.

Jag var med i en studie om bäckenbottens anatomi, som syftade på att man i framtiden lättare och bättre ska kunna reparera förlossningsskador. Var väl direktkvalificerad till den studien efter min förlossning :p. Dock visade det sig att jag inte hade några skador alls trots påfrestningarna under förlossningen 🙂 – skönt att ha fått kollat upp det.

This entry was posted in 2013, Alfred, Du och jag Alfred, Januari 2013. Bookmark the permalink.

5 Responses to Studiedeltagande

  1. Päronet says:

    Ja det är viktigt att känna på hur “andra sidan ” är med i forskningsprocessen och för “lille gubben ” är det bra komma med i god tid.

    Gamle

  2. Karin says:

    Absolut!

  3. jessika says:

    åhh det låter som vettiga studier! =) Liw har fått hepatit b sprutan och i mars låg vi inlaggda med rotaviruset i 5 dygn =( ingen skoj grej då det gått så långt som det gjorde för Liw.. d in studie blir jag ber intresserad av att höra mer om =) då jag själv fick sy ca 15 stygn och förlorade masssvis för mycket blod och snart hoppas på en tid då dom skall klippa upp och sy om… då jag fortfarande har ont som typ dag 2-3 efter förlossningen =) så du får gärna berätta mer =)

    pussa o krama den lilla sötnosen från både mig o Liw <3

  4. Karin says:

    Isch vad tråkigt med rotavirus :(. Synd det inte är standard med sånt vaccin.
    Aj trist att det fortfarande känns som dag 2-3 efter förlossningen, då kändes det inte trevligt alls 🙁 . Tyvärr var studien bara för de som hade förlossning för 3-4 mån sen, annars hade du ju kunnat vara med! Man får ju mkt snabbare läkartid att kolla upp om man är med i en studie. De kollade med ultraljud om muskulaturen var hel eller skadad.

    Puss och kram på er!

  5. jessika says:

    ahh ja rotaviruset hon va asdålig o man blir orolig o dessutom dåligt bemötande av vikarierande husläkare och ja hon var dålig i nästan 3 veckor sista veckan kärkte hon bara blod och åt inget men då va vi inlaggda, och jag fick en släng av sjukan då vi va på sjukhuset haha isolerade o roliga va vi då!
    ja men det e bra dom erbjuder studier men det e kanske bara lite tråkigt att man på nått sätt hamnar utanför nästan alltid =) nå ja det går det med! ja du har rätt dag 2-3 va väll inge skoj 2 år sedan så jag har nog vant mig men jag har heller ingen partner så det e lungt hoppas att han får fina resultat jag lyssnar gärna me rom du vill berätta mer sedan vid tillfälle gillar då dom kollar upp saker som kan va vettiga. btw rotavirus vacsinet borde va standard men det borde hepatit b oxå men Liw fick det juh ändå pga mig.

    kramar på er med sötnosar <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *