Alfred sex månader

Idag blir Alfred halvåret gammal, arrr vad tiden går snabbt!

IMG_8708

Halvåringen

Han lägger inte på sig mycket i vikt nuförtiden (han är väl nästan nere på medelvikt bland bebisar nu skulle jag tro), men jag tror att han växer på rätt bra på längden.

DSC_0122

Lite lång för liggvagnen, foten sticker ut…

Han är väldigt motorisk så han bränner nog en hel del energi. Ofta så vill han krypa och äta samtidigt, varför slösa tid på att ligga still? Men ibland kan han vara lugn och vila i mitt knä.

DSC_0105

Han kan krypa/åla några meter.

DSC_0190

Fortfarande ser man en viss frustration då han inte kan krypa så bra som han vill, men annars är han oftast en glad kille. Ibland kan han vara helt vansinnigt glad och asgarva åt allt. Annars kan man alltid kittla honom om man vill se skratt, han är väldigt kittlig.

DSC_0193

Han är dock inte riktigt lika easygoing med mat och sömn som han var i början, vilket stressar mig lite grann eftersom jag snart ska börja jobba. Men det kan ju hända så mycket på en bebismånad, så det löser sig nog. Innan var han jätteförtjust i att smaka på mat, och drack lätt ur nappflaskan. Nu är han inte lika road – det ska vara mjölk och det ska komma direkt från ursprungskällan. Men majskrokar funkar bra det med.

_MG_6235

Alfred i mat-tagen

Sömnen går även den lite sådär eftersom han alltid ska röra på sig, även då han sover, och oftast vaknar han av det. Även då han ligger och sover ser han ut som att han förbereder sig på att krypa. Han är fortfarande uppe betydligt längre än små bebisar ska få vara, trots ihärdiga nattnings-försök och trots att han är trött så SKA han vara uppe.

Sen så ska han känna och bita på allt. Favoriten är kataloger som vi har en hel del hemma just nu, han blir helt manisk och jagar efter dom för att få äta på dom. Fortfarande ingen tand dock.

_MG_6245

 

 

 

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller månad, April 2013. Bookmark the permalink.

3 Responses to Alfred sex månader

  1. Päronet says:

    Ja vi har sett det händer mycket på ett halvår och vi grattar familjens upptäcktsresenär och charmtroll till nya upptäckter och äventyr som snart oxå skall förläggas till Slättaröd.

    Di gamle.

  2. Eva says:

    Grattis till Alfred på 6-månadersdan! /Eva

  3. Karin says:

    Alfred tackar för gratulationer 🙂 . På sin dag ska han iväg och leka med en kompis, sen så ska han få testa lite nya leksaker ikväll. Och kanske få glass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *