Alfred 9 månader

Nu har han varit lika lång tid ute som inne (fast det känns som om tiden då han var inne i magen gick lite långsammare…) !

Så här kommer lite detaljerad info om hur Alfred är i denna ålder:

Som vanligt så rör sig Alfred konstant, nu går/springer han runt bord, soffa och andra saker som han kan hålla sig i. Han står bra om han håller i en hand, men han vågar inte släppa helt (tur är väl det…). Någon gång testar han att släppa och då hör man en duns följt av uuuuuääääää. Man annars vurpar han tack och lov inte alls så ofta nu som han gjorde tidigare. Han ska undersöka allt och jag är fascinerad över hur lång räckvidd han har…

DSC_0693

Scannar efter saker han kan försöka dra ner

Under denna månaden har han ändrat utseende en del – den första tanden har kommit och jag har klippt bort det mesta av hans mörka “bebishår”.

Alfred har träffat sin morfar mycket denna månaden, och nu kan man lämna honom ensam med morfar (och mormor) några timmar utan att han blir ledsen.

DSC_0807

Han “pratar” mer och mer med lustiga ljud. Mycket tungrörelser som syns på fotot.

Alfred har börjat uppskatta musik en hel del och så fort han hör musik diggar han och gungar i takt.

Han älskar att åka ryggsäck, men tycker att barnvagn kan vara lite tradigt om man inte nannar i den.

Sen har han börjat krypa till skötbädden och sätta sig där efter produktion av nummer 2. Hoppas det kan vara en indikation på att han blir lätt att pott-träna sen :p .

Maten går bättre och bättre även om han inte är en storätare, och han har blivit bra på att tugga stora bitar så jag behöver inte vara orolig för att han ska kvävas hela tiden :p . Han kan även käka lite själv med sked, då är det bra att sitta och käka utomhus :p . Hallon och banan är favoriterna just nu, hälsosam kille 😉 .

IMG_0949

 Alfred i ätartagen

Och nu vid 9 månaders ålder (och över 9kg) har vi lämnat babyskyddet och köpt en bilbarnstol. Alfred tycker den är mycket bättre att sitta i, men trots det funderar han mycket på hur han ska kunna ta sig loss :p

DSC_0758

 

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller månad, Juli 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *