Malmö…

Gillar egentligen Malmö – parkerna, Ribban, alla goda takeaways, det geografiska läget, etc., men jag hoppas verkligen vi kommer härifrån snart. Så mycket drägg i denna stad… Det märker man bara man läser nyheterna, men även vi har råkat på även vi på drägg lite då och då, trots att vi inte bor i de värsta stadsdelarna. Vi har sett en del polisbilar och ingripanden/arresteringar på gatan där vi bor har, och har även sett ett riktigt hotfullt bråk på gatan där folk skrek att de skulle mörda varandra och slogs. På stan är det inte helt ovanligt att gå förbi mentalsjuka/påtända människor skriker konstiga saker åt allt och ingen. Och jag har tappat räkningen på antalet gånger det har varit nära att folk kört på en trots det är övergångsställe och hastighetsbegränsningar.

Det senaste som hände oss var att någon försökt skruva av vårt bildäck (har bilen i parkeringsgarage). Bilen hade låtit konstigt så vi lämnade in den till verkstan, och de sa att skruvarna på framhjulet var avdragna, och framhjulet satt fast i en enda skruv. Mekanikerna sa att det var helt uppenbart att någon försökt stjäla däcken. Man blir rätt så skärrad då man tänker på att hjulet hade kunnat gått av då man körde…

Så jag hoppas bara att vi kommer härifrån snart – vill verkligen inte att Alfred ska växa upp i denna stan. Vill att han ska växa upp på landet eller i en liten ort. Nu verkar det dock som vårt husköp skiter sig (igen…), så i så fall får vi ta nya tag. Tredje gången gillt kanske?

IMG_1982

 Drömmer om ett eget äppelträd i trädgården…

IMG_9508…och att den här pojken – som har myyyycket spring i benen – kan springa runt lite friare.

This entry was posted in 2013, Oktober 2013. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *