2013

Dags för en sammanfattning av 2013.

2013 blev ett lite annorlunda år. Fokus låg ju såklart på Alfred och att följa hans första år. Tidigare års-sammanfattningar har handlat mycket om resor, nu var det noll på den fronten (jag var på två bröllop i Halland, dock utan övernattningar – det var enda gångerna jag var utanför Skåne). Men det gör ingenting alls, är inte resesugen just nu i vilket fall. Ska ändå snart börja resa igen med jobbet nästa år, men är inte alls så sugen som innan. Jobbet rullar på och jag jobbar deltid nu. Innan jobbade jag ju mer än heltid, men nu finns verkligen ingen extra tid att ta på. Och som vanligt finns det dock stora osäkerhetsfaktorer i jobbet som bromsar arbetsglädjen. T.ex. så påbörjar jag nu mitt tionde kalenderår på jobbet, och jag har fortfarande ingen fast anställning.

Men men, inget mer om jobbet nu – året har ju som sagt mest varit fokuserat på Alfred och hans utveckling. Från att vara bebis så är han nu en liten pojke. Han har även ändrat hårfärg från mörkt till blont. Det första halvåret tyckte jag var rätt soft (eller så glömmer man lätt :p), för då förflyttade han ju sig inte så mycket. Sen började han krypa. Ganska snart så gick han runt möbler. Då han var 9,5 månad så tog han sina första steg, och det tog inte så lång tid förrän han behärskade gåendet finfint och efter det har det inte blivit en lugn stund :p . Det är mycket springande och klättrande och pillande etc. Jag har aldrig träffat på en så livlig unge :p . Men då han är på fest etc så brukar han vara betydligt lugnare, så alla undrar vad man egentligen menar med “livlig”. Det var först då han var runt året (och då jag slutade att amma) som han regelbundet började somna för kvällen runt 8-tiden –  innan dess kunde han röja ända tills midnatt,pust! Fortfarande så vaknar han upp en del på natten, så sömnbristen har varit allestädes närvarande. Och tidsbristen! Men det är det absolut värt – han är sina pärons stora kärlek ♥. Det är väldigt kul att han en sån liten mini-människa hos sig och man blir så varm i hjärtat av honom.

Detta året har vi längtat efter hus så man blir galen. Lägenheten är inte så barnvänlig och det är trångt och rörigt. Och Malmö är ingen plats jag tycker är bra för ungar att växa upp i.  I början av året köpte vi nästan ett hus, men det visade sig på besiktningen att det var hårt angripet av mögel (70tals-hus). Efter det så bestämde vi oss för att vi skulle ha nybyggt eller nästan-nybyggt… Vi hittade ett nybyggnadsprjoekt som vi gillade och bokade ett hus i april. Dock har försäljningen gått dåligt så vi vet inte om och när husbygget blir av. Det är väldigt frustrerade att inte veta, och det vimlar inte heller av andra hus som vi är intresserade av. Så 2014 hoppas jag verkligen blir året då vi flyttar till hus!

Alfred i början av 2013

IMG_7470

 

Och i slutet av 2013

IMG_2608

This entry was posted in 2014, Januari 2014. Bookmark the permalink.

2 Responses to 2013

  1. Päronet says:

    Jomen, trevlig ” reseberättelse ” genom året där Alfred varit stins. Haa,haa.

    God fortsättning.

    Di gamle.

  2. Karin says:

    God fortsättning!

    Synes snart

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *