Fult

Blä, detta har varit en riktigt skräpvecka (jodå, torsdag, fredag och lördag bjöd på mer skräp men nu har bloggen fyllt sin gnällkvot så det utelämnar jag detaljer av). Men så fick jag ett bra tips av Maria. Vi var ute och gick en promenad, och då skulle vi spana efter riktigt fula saker! Då flyttar man skräp-fokus från det mentala planet till det materiella. Säkert väldigt psykologiskt studerat fenomen, eller inte… 😉 .

Det låter kanske töntigt, men det hjälpte!!! Vet inte riktigt varför, men det gjorde det. Jag som annars alltid spanar efter vackra saker fick en helt motsatt uppgift – kan ju säga att folk glodde lite konstigt på mig då jag fotade dessa konstiga motiv. Trots att jag tycker Malmö är en fin stad så fanns det en del fula grejjor, speciellt en dag som idag då det gråa ruggiga vädret förstärkte ful-effekten. Kanske bra att ha som terapi också den dagen vi flyttar från Malmö, för vi kommer bergis ha seperationsångest från vår (trots bilderna nedan) fina stad.

blommor-096Fula staket på vår innergård

bygg-1Så här har det sett ut utanför vårt hus i ett halvår eller så. Fattar inte riktigt varför det tar så lång tid. Och fult är det!

cigg-1Cigaretter och paket på marken är alltid fult

tuggummi-1Tuggummi som är fastkletade på marken är fult

fekalier-1Fekalier på gågatan är fult

cykel-1Cykel i kanalen är fult och nedskräpning

fulast-1Fast det fulaste av allt fanns ändå hemma! Jag skulle ha långkallingar under vindbyxorna (hade inga rena/passande jeans…), och hittade några som jag snodde från farsan för längesen. Långkallingarna är nog jämngamla med mig och uppenbarligen herrmodell. Till detta en urtvättad kofta, uddastrumpor och en stegräknare runt halsen. Jag kände mig klädd lite som en fånge eller som om jag var inlagd på sjukhus.

blommor-1Men jag såg även vackra saker, som vårtecken!

Tillslut, ett förtydligande över begreppet skräpvecka så det inte blir några missuppfattningar eller spekuleringar: Veckan var skräp därför att en osedvanligt stor mängd med små till halvstora irriterande, jobbiga, felaktiga, ledsamma, störiga etc saker hänt (s.k oflyt). Lägg därtill grått väder, mörker och PMS. Så jag är lite butter just nu. Dock har inget livsomvälvande hänt – min käre make har ingenting alls med detta att göra, han är som alltid världens bäste make 🙂 (och han har en obegriplig energi till att muntra upp ButterKarin) , ingen av oss är sjuk och våra datorer funkar  😉  (om än inte PS3an).

This entry was posted in Februari 2009 and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Fult

  1. Maria says:

    IHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!! Din outfit var nog värst haha, ska taggas på FB 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *