Malmö museum

Var på Malmö museum/teknikens och sjöfartens hus. Det tyckte Alfred var JÄTTEroligt. Själv hann jag varken se eller prata så mycket, men kul att se honom så entusiastisk.

Först var vi i ett rum med gamla maskiner som rörde sig och lät om man tryckte på en knapp. Där hade de även ett litet Brio-tåg, som Alfred ska få i inflyttningspresent snart 🙂 (vissa inredningssaker från huset fick stå kvar). Det tyckte han var skoj.

DSC_0365

DSC_0363

Ett annat stort intresse var att försöka finta mig och kasta sig uppför och utför trappor. Av naturliga skäl blev detta inte fotograferat :p .

Det fanns ett lekrum för barn. Det tyckte jag var jättefint. Det tyckte Alfreds kompis också som lekte runt fint i den stora lekhagen (som var för barn upp till 2 år). Alfred han kättrade dock lätt över den och kutade in i nästa rum…

DSC_0370Alfreds 5 sekunder i lekhagen

… och i nästa rum var bilar!! Alfred gick i spinn och tjoade och pekade (kanske han trodde det var mommo och moffas bil?).

DSC_0366

DSC_0367

Sen följde några serier av springade – tjoande – klättrade under rep/upp på ramper – upp-plockande och avlämning i lekhagen – klättring över lekhagen – full fart in i bilrummet (och ta serien från början igen).

Det var som sagt himla skoj för Alfred och ett intressant museum. Nästa gång ska det dock nog vara mer än en förälder per unge med 😉 .

This entry was posted in 2014, Alfred, Maj 2014. Bookmark the permalink.

2 Responses to Malmö museum

  1. Päronet says:

    Ja hans entusiasm tyx det inte vara något fel på så dit får vi gå lite av och till.

  2. Karin says:

    Ja precis – som vanligt blir det väl så att man oftare besöker sådana saker i en stad då man inte bor där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *