Alfred 21 månader

Vår lille kille börjar närma sig 2 år! Detta märks bl.a. genom någon typ av “pre-trotsålder” där han testar gränser. Det blir mycket gråt, skrik, åla sig iväg från att bli buren, och slänga sig på golvet då han inte får som han vill. Men uppenbarligen bara då hans mor&far är närvarande :p, då han är själv hos mommo och moffa uppvisar han inga sådana tendenser, och inte heller då man har gäster eller är borta hos folk, då är han så snäll så. Det märks att han har mycket tankar i huvudet, som han inte kan förmedla. Detta påverkar sömnen ibland så den är lite upp och ner. Men trots detta så blir han ju bara roligare och roligare med tiden 🙂 !

Han tycker om sitt nya “liv på landet/förorten”. Bäst är att kolla alla grävmaskiner etc som jobbar i närheten, då han vaknar och hör dom ska han alltid upp i fönstret och kolla, och helst gå ut (det visar han genom att dra på sig skorna). Flygplanen spanar han in och pekar på med stort intresse. Han gillar att leka i grannens sandlåda (och att ta sand i en spade och lägga på deras altan). Han gillar att bada och ösa vatten. Eller ösa stenar. All transport av vatten/grus/sten/sand är intressant. Att hjälpa till att vattna gräsmattan är kul.

Han tycker det är spännande med alla barn i närheten, men han är lite blyg (de flesta är lite äldre). För vuxna är han inte lika blyg så de som kommer och hälsar på blir väl aktiverade. Han tar i handen och drar en dit han vill – går man inte upp försöker han knuffa en.

Han är väldigt fokuserad på “ajaj”, dvs sår eller skador eller det som orsakade ajaj. Han förevisar sina ajaj dagligen (små sår från diverse eskapader), och pekar på folks ajaj. Sen pekar han även på folks “usch” – äckliga grejor typ födelsemärken, klister kvar från plåster, illaluktande fötter – och gör en äcklad min. Även då han blir för kladdig av maten säger han usch och äter inte vidare förrän man tar bort uschet. Sen finns det en del saker som är “ojojoj”, främst tvättmaskinen som är väldigt intressant, men även flugor och spindlar och så klart alla fordon. Renlig som han är så går han omkring och plockar skräp och slänger i soporna.

Nu är de sista tänderna på väg ut, så han tuggar har jämt fingrarna i munnen. Fast helst vill han ha napp (gärna flera i munnen på en gång), även om jag inte tycker han ska ha det på dagtid.

Det var lite om 21-månaders-Alfred. Nästa gång han fyller månad är han ett förskolebarn!

DSC_0521

This entry was posted in 2014, Alfred, Alfred fyller månad, Juli 2014. Bookmark the permalink.

2 Responses to Alfred 21 månader

  1. Pärona says:

    Grattis till vår lille upptäcktsresenär från Mommo o Moffa.

  2. Karin says:

    Tackar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *