Maten är ju en intressant grej såhär i trotsåldern. Huvudpoängen med Alfreds ätande är att han inte ska äta av det som serveras honom, och att han ska äta av det som inte serveras honom (d.v.s. någon annans mat, eller mat han hittar, eller något som inte är mat överhuvudtaget…)
Såhär såg dagens ätande ut:
Morgon: Tar ett päron ut fruktskålen. Under dagen tar han ett okänt antal äpplen från denna fruktskål och äter 1-2 tuggor per äpple. Ibland gömmer han de halvätna äpplena.
Morgon: Tar alla tomater jag har på mina mackor. Då går jag och skär tomatbitar och lägger på hans tallrik. De vill han inte ha (nu då de är hans egna!), så de ger han tillbaks till mig.
Frukost: Var jag ej närvarande på, men här åt han tydligen bra med mannagrynsgröt och hallon.
Förmiddag: Ett antal delvis uppätna päron och äpplen från fruktskålen.
Innan lunchsov: Välling
Lunch: Blev erbjuden en god fisksoppa med saffran. Det ville han inte ha. Däremot slevade han i sig mängder av Amandas kalla makaroner (delikatess!).
Eftermiddag: Fika för vuxna, då var det stort intresse för kakfatet så det blev någon kanelbulle och småkakor. Han drack vatten till men roade sig mest med att hälla ut det på bordet. Plus att han försökte dricka upp ur allas kaffekoppar (koffein är knappast något han behöver).
Middag: Lite potatis och kyckling som han serverades. Sen tuggade han i sig en massa rå rödlök från salladen.
Kväll: Välling.
Så mest makaroner, välling och kanelbullar, hrrm, vilken hälsosam kost det känns som man stoppar i honom. Får väl trösta mig med att han nallar ur fruktskålen :p . Och rödlök är ju nyttigt det med. Och man kan aldrig ha gurka i närheten av honom för då vägrar han äta något annat (han kan lätt äta upp en hel gurka).
Sen är han tokig i chips. Då vi hade chips för någon helg sen så gillade han inte konkurrensen om chipsskålen. Så han sprang iväg med skålen och satte sig i en egen hörna.
Haa, haa vårt charmtroll är en gosse med krav på livet samt att det är omväxlande.
Jodå, i helgen har det varit blandad kost, som kålrötter, wasabitorsk och bokstavskex. Och mycket “äppi”.