Alfred 2 år

Hipp hipp hurra, idag fyller Alfred 2 år!

Tvåårige Alfred är en rolig liten person 🙂  – han blir bara roligare och roligare med tiden. Nu har äntligen talet lossnat också, och han pratar på som bara den, och det kommer nya ord varje dag. Det känns som han blivit mindre arg nu då han kan uttrycka sig bättre. För några veckor sen var det mycket vredesutbrott, men de har stillnat nu lite (kanske bara temporärt iofs). Men det behövs ju för att utveckla personligheten. Han har i vilket fall klara “ja” eller “nej” svar på ALLA frågor. Han gillar att provocera oss genom att äta på diverse saker, och jag som trodde att det var en passerad tid. Man blir sådär glad då man handlar och han tuggar på scanner/kundvagn/varor/frysdiskar etc, eller då han börjar dricka ur vattenpölar. Kanske inte så konstigt att han varit mer eller mindre förkyld ända tills han började förskolan. Förskolan går bra, men det känns som han  inte gör av med den energi som han behöver där så det är mycket energi över på kvällen… Vi försöker vara ute och aktivera oss en stund varje dag. Han tycker det är kul att gå runt och vinkar och säger “Hej hej” till alla som passerar förbi.

DSC00171Alfred som äter kaka på en aktivitet på förskolan

Han är fortfarande väldigt ordningsam och stänger öppna dörrar, lägger rätt saker som inte är på plats, plockar upp skräp för att slänga m.m. Förutom med sina egna leksaker – de kan vara överallt! Av någon anledning gillar han att slänga en massa saker på sin far då han ligger ner.

DSC00276 Alfred har rivit ut sina leksaker, mina träningskläder och hans blöjstation för att lägga på pappa i sängen (vi ska snart bli av med den fula soffan, ska beställa nya fåtöljer från Ikea, jippi!)

En ganska ny hobby han har är att spana flygplan, han pekar på vartenda flygplan med stor entusiasm. Han gillar att hoppa, dansa och springa runt. I allmänhet är han en glad person, och det ska bli kul att höra vad han kommer prata om nu då han pratar lite mer 🙂 .

 

 

This entry was posted in 2014, Alfred, Alfred fyller år, Oktober 2014. Bookmark the permalink.

4 Responses to Alfred 2 år

  1. Mommo och Moffa says:

    Stor kram från Mommo och Moffa till Dig, familjens charmgosse, upptäcktsresnär och ordningsman.

  2. Karin says:

    Alfred kramar tillbaks 🙂

  3. Maria & Mikael says:

    Stort Grattis på 2årsdagen från oss!

  4. Karin says:

    Alfred tackar så mycket 🙂
    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *