Optimist javisst

Jag vet det har varit mycket gnäll på bloggen på sistone. Men idag har jag lovat att ha ett optimistiskt inlägg 🙂 ! Jag är lite pessimistisk till min läggning om man säger så, men det sägs ju att optimism ska vara en egenskap som man ska kunna träna upp, så jag ska göra ett försök (igen 😉 ) att bli optimist. Jag har Anna som kollar upp mig på jobbet (och bloggen) och min optimist-make som kollar upp mig hemma så kan jag ju inte smita från den här uppgiften…

Har tidigare varit inne på att öva upp optimismen genom att skriva ner tre saker var dag som har varit bra. Detta gick inte så bra eftersom jag var lite väl förtjust att lägga in bisatser som började på MEN eller hade INTE sig. Så nu ska jag förbjuda dom. Ska inleda med att skriva FEM bra saker som hänt under dagen i detta inlägg, sen ska jag lägga ut tre bra saker varje dag i högerspalten så ni kan kolla att jag gör mina optimist-övningar 😉 .

1. Gjorde en god altruistisk gärning (flyttat Annas bokhylla), och fick en croissant för detta. Croissanten var väldigt god att äta på eftermiddagen (den här meningen fick jag hjälp med av Anna – och det är ju tre bra saker i en mening! Då har jag bara 2 kvar 😉 ).

4. Var ute och fikade med Jimmy på Barista , vilket var mysigt och gott. Käkade gräddädelost på ekologiskt dinkel surdegsbröd med fikonmarmelad, valnötter, cream cheese och lollo rosso. Dock såg jag inga valnötter, men det gjorde inget för valnöts-fantasten Karin tyckte det var väldigt gott i vilket fall (positivt tänkande).

5. Sen var vi ute och gick en runda parken, vilket var trevligt. Var mycket fint ljus! Det hade jag inte tippat på så hade inte tagit med mig kameran. Men det gör inget – kommer nog en fin ljus och promenadkväll snart igen och då ska jag ha den redo(positivt tänkande igen)!

gnaggSmile

This entry was posted in Februari 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Optimist javisst

  1. Anna says:

    Det var en bra ansträngning, men lite för många “men”. 😉 Prova med “jag åt jättegott på Barista” utan att nämna valnötterna överhuvudtaget. Och “vi var ute på en promenad och det var trevligt” utan att lägga till något om kameran. Men som sagt, bra första insats! 🙂 Förresten, croissanten fick du inte som muta för att du skulle bära utan som ett uppiggande motmedel mot blä:et. 🙂

  2. Karin says:

    Jo, lite att jobba på – får se detta likartat med ett första draft till en artikel – behövs lite bearbetning tills den är publiceringsduglig 😉 . Fast mina men lyckades jag ändå vända till ett positivt synsätt-tar det lite som mellansteg innan jag kan få bort dom helt 😉 !
    Hihi, jo vet att croissanten var uppiggande och inte muta – men annars hade det varit svårt få ihop tre i ett 😉 . Fast det får väl vara lite som artikelskrivande också, man får inte hitta på för mycket – som vissa artiklar man reviewar gör 😉

  3. Anna says:

    Jag tycker nog att vi kan acceptera detta utkast med bara minor revision. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *