Tur till Göteborg: Bilfärd och hotell

Förra helgen var vi iväg på vår första familjeutflykt med hotellövernattning (faktiskt för både Alfred och Viktor…), då vi tog en tur till Göteborg mellan torsdagen till söndagen. Vi åkte upp på torsdags eftermiddag (som vanligt kom vi iväg senare än vi planerat :p). Bilresan gick otippat smidigt. Viktor sov hela tiden och vaknade bara upp en gång för att äta. Han är en lugn filur men då han vaknar och är hungrig så är det fullt blås på röstresurserna :p . Då passade vi även på att äta på Max. Det gick otippat bra att äta i bilen – ingen spillde (inte ens jag :p) . Salladen var god, men deras hallon-lakrits milkshake var ingen höjdare.

DSC_0759

Vi kom fram till hotellet vid halv 9 tiden. Alfred tyckte det var spännande att vara på hotell (Gothia Towers), och vi hade tur som fick ett rum på 16:e våningen med utsikt mot Liseberg :). Alfred satt i fönstret och tittade ut. Det var full rulle på honom då han sprang runt i korridorerna och hoppade mellan sängarna. Det slutade med att pappan fick ligga i barnsängen med fötterna utanför :p .

DSC_0880

Utsikt

DSC04649

DSC04648

DSC04336

Hotellfrukosten var god, men Alfred åt inte så mycket. Det är lättare att inte ge honom några valmöjligheter, som då man äter frukost hemma :p . Det är lite svårt hur man ska göra under frukosten – man vill ju själv ha en lång chillad frukost, så då känns det ok att sätta honom med plattan, men samtidigt så vill jag inte att han ska vänja sig att alltid glo på den. Ett problem är att han ofta kastar i sig maten för att han ska få se på plattan och det är ju inte så bra. Frukostarna hade lite olika chill-nivå. Viktor sov under den första frukosten, medan han under den sista dagen absolut inte ville ligga i barnvagnen (och då hade vi dessutom lite bråttom att komma iväg).

DSC_0883

Frukost med platta och sovande Viktor. Jag hann även plöja igenom tidningarna och konstatera att SvD som vi prenumererar på är den klart bästa dagstidningen.

DSC_0906

Frukost med vaken Viktor och en lite sur Alfred som blivit nekad plattan efter att bara ätit ett halvt rostebröd.


Leave a Reply