Nattande av trädgården

Förra helgen, under de sista dagarna i oktober så vinternattade vi trädgården. Det var en härlig höstsol och vi drack varm choklad och åt ostmackor.

dsc_1006

dsc_1007

 

Det blev inte så mycket tid under denna sommar med att fixa med växtligheten, men jag ser fram emot att fixa lite mer med detta under nästa vår (I wish!), bl.a. att fixa till lite klätterväxter på spaljen. Men i våras så planterade vi en magnoliabuske på framsidan av huset, och till min glädje har den växt och blommat 🙂 .  En annan sak jag var nöjd med var att vår lavendel slutligen blommade igen – 2 år efter vi köpte den som färdig växt :p . Vi planterade även liljor som blommade. Så det finns hopp :p . Vi hade planterat körsbärstomater i krukor i år, men de växte långsamt så nu har vi fått ta in dom och ha dom under en växtlampa för att kunna skörda de få tomater som blir röda och har hygglig storlek.

Vi hängde inte supermycket i trädgården under denna sommar, bl.a. beroende på vädret och att de bygger mittemot, men jag har ändå endel fina minnen, bl.a. då Alfred och jag (i valformat) badar i poolen. Det var så skönt att skvalpa runt i poolen under de varma dagarna, ahhh. Men nu känner jag mig nöjd med mängden sommar i år. Dock är jag inte så sugen på den kalla årstiden, utan jag ser mest fram emot vårpromenaderna, men det lär ju dröja. Samtidigt så är det ju skönt att cocoona lite och ha ett lugnt vintertempo. Nästa sommar så kanske Viktor lär sig gå i trädgården 🙂 !

This entry was posted in 2016, November 2016, Oktober 2016 and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *