Viktor 4 månader

Igår blev Viktor 4 månader. En rejäl gosse som drar storlek 74/80 (nu använder han endel kläder som Alfred hade på sig då han kunde gå…). Imorgon får vi se längd och vikt på BVC, men jag skulle tippa på att vikten är strax över 9 kilo.

dsc_1409

Viktor poserar i en storlek 74/80 pyjamas som han har fått i present

dsc_1392

Viktors storlek i förhållande till mig. Handduken på axeln får man inte glömma – han är en riktig kräkmaskin :p

Han är inte lika motorisk som Alfred var i samma ålder (kan bero på att han väl väger ca 1,5 kg mer, det påverkar smidigheten). Det är dock rätt skönt att han inte håller på att vända sig hela tiden och är grinig för att han inte kan krypa 😉 . Men han försöker att snurra och vända sig. I soffan där det är mjukt klarar han av det, men på hårda underlag är det svårare. Han lyckades vända sig från mage till rygg häromdagen och blev rätt så förvånad :p. Får dock erkänna att jag inte är superflitig på att lägga honom på mage (och han gillar inte att ligga på mage heller). Han gillar ryggläge bäst och särskilt att ta på sina tår. Han har en bra finmotorik – han greppar tag i saker och undersöker dom och leker mycket med sina fingrar. Och han var somsagt mycket bra på motoriken då det gällde att äta ;). De sakerna han tar tag i stoppar han genast in i munnen och tuggar besatt på. Det är mycket tuggande…Tyvärr även då han ammar, ajaj. Jag undrar hur detta kommer gå då han får tänder.

img_4004

Viktor i magläge

img_4019

Det brukar dock ganska snabbt bli tuggande på händer istället

Storebror är hans stora idol 🙂 . Viktor blir så glad då Alfred busar med honom, och han är väldigt tålig må jag säga mot Alfreds lite tuffa tag. Han blir ledsen då Alfred är ledsen.

dsc_1383

Viktor och hans idol. 

Han är oftast glad men blir grinig då han är trött. Generellt sett sover han bra. Det är inga skrik på natten, men det händer att han vaknar till då vi bär upp honom på kvällen och då är han helt manisk och skrattar och sprattlar ;).

img_3963

Glad kille

Han gillar att åka barnvagn och nannar gott i barnvagnen. Bärselen har han även börjat uppskatta den med, även om den inte används superofta. Han är rätt se närhetssökande och vill gärna sitta i knäet. Just sitta och stå älskar han att göra. Försöker man dra upp honom i armarna från sittande till stående så ställer han sig upp direkt. De där rejäla pålarna till ben kan väl hålla upp endel ;). Han låter mycket – ibland kallar vi honom för “katten”.

 

This entry was posted in 2016, December 2016, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

2 Responses to Viktor 4 månader

  1. Maria says:

    Samma storlek som Milia har idag ?

  2. Karin says:

    Hihi ? Ja det är ju en storlek där kläderna oftast är lite mer anpassade för de som går…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *