Viktor 9 månader

Nu har Viktor varit ute ur magen lika länge som han var därinne. Det gick snabbt. Lite ledsamt känns det att den lättaste och mysigaste tiden nu är över – nu är han inte så förtjust i långa barnvagnspromenader, vill inte ligga och mysa och har bara en kort sovstund på dagen, utan nu är det full rulle och man får jaga honom hela tiden :p . Men visst är det kul då man ser att han utvecklas så mycket och börjar ana mer och mer av hans personlighet.

Motoriken har bättras på avsevärt på sistone, och han drar sig uppför möbler och förflyttar sig lite grann på dom i sidled och klättrar. Han har även lärt sig landningstekniken. Krypandet går undan kan jag säga. Han vill undersöka allt, tyvärr även kökslådor och sånt.

Ah, vad var det för intressant i denna hyllan? (nu är det barnsäkrat!)

Han låter MYCKET. Både små ord som bl.a. babba och bubba (som jag ibland kallar honom), men även gutterala ljud då han rör på sig. Är han missnöjd över något så säger han till minsann…Han har ju Alfred omkring sig som konstant låter (suck…) så han kanske tror att det är så som man ska göra :p .

På tal om Alfred, så är han fortfarande favoriten och Viktor skrattar åt allt som han gör. Får se hur länge det varar… Han är även bra på att banka på Alfred och dra honom i håret – det lär ju vara en tid iaf. Och dra i hans lurar…

Maten går väl lite sådär…Amning är ju nummer 1 (och 2 och 3 och 4 och…), och vanlig mat är inte så intressant. Men burkmat (förutom torskgrytan som vi testade igår) går rätt bra att få i honom, ca 1/4 – 1/3 burk per portion. Klämpåsar funkar de med. Men han måste ha en massa köksredskap och dylikt för att bemöda sig att öppna munnen. På natten ammar han var tredje timme och tar igen maten han inte får på dagen. Tyvärr är han inte så förtjust i välling :/ – med Alfred så tror jag att vi nattade honom med välling i denna åldern, och det hade varit praktiskt ibland att kunna göra det. Men Viktor kan somna utan att amma, men det är lättast att köra amningsdäckning. Det måste vara sömnmedel i kvällsmjölken..

Det blir en hel del tvättande av Viktor, kläder och stolar…

…och även en hel del dammsugning, även om det inte alltid är så enkelt att få till :p

Sömnen har varit lite hackig på sistone, då han ibland vaknat sent på kvällen och hållt låda (företrädelsevis på helger då man ser film :p ), men han sover fortfarande SÅ bra i jämförelse med Alfred. Sover vanligtvis mellan 7 och 7 med en hel del amningspauser emellan (som han brukar somna direkt efter). Oftast sover han bara en gång på dagen, och det brukar vara ganska tidigt, runt 10tiden, då han sover i ca 1 timme. Ibland behövs en liten eftermiddagssnooze men vi brukar skippa den om det går. Överhuvudtaget har han mer rutiner än vad Alfred hade som liten (det blir ju så, då man har fasta tider då Alfred ska upp, hem, äta mellis och middag), kanske det som gör att det blir lite lättare med sömnen.

Men annars är han oftast en glad skit 🙂 . Även om han visar missnöje över fler och fler saker, som tex påklädnad, blöjbyten, matning (dvs allt som involverar att han inte får röra sig :p). Även om föräldraledigheten ju blir lite slitigare nu så är det fortfarande toppen att vara hemma! Så mycket bättre än att jobba. Det enda problematiska är att man blir lite trasig i ryggen av att lyfta en så tung kille. Det mest komplicerade med att ha en bebis är egentligen att storebror blir rätt mycket mer high maintenance och vill vara bebis och få uppmärksamhet han med (och den här beryktade 4-årsåldern hjälper väl till :p ).

En glad en

This entry was posted in 2017, Maj 2017, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

One Response to Viktor 9 månader

  1. Päronet says:

    Ja det blir ” Stimmung i die Bode ” när gossarna är i rörelse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *