Viktor 1 år!

Tänk att vår lille kille fyller 1 år idag, så snabbt tiden går! Det sa bara swush och så var bebistiden över. Det gick kanske lite väl snabbt det där – det känns som det har varit det snabbaste året i mitt liv.

Viktor går och klättrar för fullt nu. Han är överallt, och vill klättra och pilla på ALLT. Helst vill han vara ute i trädgården och röra sig (många av mina växter har fått sätta livet till).

Här dricker han vatten i trädgården. Han dricker mycket och han gillar Jimmys flaska.

Han har ett hett temperament och han säger till om han inte är nöjd. Han låter som en fågel – en mycket högljudd variant. Har man inte hört honom innan tror man att han håller på att klämma sig i något, men det är hans standardläte :p . Vi kommer få hörselnedsättningar…Men han har även börjat uttrycka sig lite grann i tal: “Määä” är då han vill ha mer mat, “nam nam nam” då maten är god, “mamma” och “babba” säger han också, och “titta” och “titta där”.

Han gillar att flytta saker. Bl.a. att “posta” saker, dvs lägga saker i håligheter eller lägga saker över grinden. Och så river han ut allt som finns i kökslådorna :p . Och att flyttas runt av Alfred är kul, i stolar eller förvaringslådor.

Snart är det dags för 1årskontroll på BVC så man får en uppdatering på längd och vikt. Men han väger ca 14 kg. Han äter ändå inte så vansinnigt mycket, men han ammar ju endel också (enbart kväll/natt, samt dagtid på utflykter ibland). Han vill äta själv. Jag har gett upp med barn-gröten, den ratar och kladdar han bara med, men de flesta barnmatsburkar funkar fint 🙂 . Här är han i ätartagen – han är rätt van att äta ute nu också (d.v.s. på restauranger – att äta utomhus har det inte blivit mycket av denna sommaren…):

Så idag blir det 1årspartaj med släktingarna som bor i närheten 🙂 .

This entry was posted in 2017, Augusti 2017, Viktor, Viktor fyller år. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *