Viktor 16 månader

Sedan förra månadsuppdateringen så har Viktor slutligen fått slippa den vita IKEA-stolen, och sitter nu på sin tripp trapp stol. Han är mycket nöjd över detta, och frekvensen på fall från stolen minskar i alla fall med tiden. Så nu kan han sitta kvar längre vid matbordet (även om Alfred tyvärr har en tendens att springa ifrån matbordet och örla runt, vilket Viktor anammar). Han har blivit duktig på att äta själv, känns bra inför förskolestarten 🙂 .

Han är fortfarande inte så intresserad av skärmar (yes!), men babblarna kan han kolla lite på. Klättra är så mycket roligare… Han klättrar och pillar fortfarande på allt, och han stökar ner något helt otroligt… Han tar helt enkelt och flyttar stolarna dit han vill.

Han gillar att dammsuga – man kan inte säga ordet dammsugning, för då springer han till förrådsdörren och pekar.

Påtal om saker bakom dörrar så är den stora “nya” grejen denna månaden “Hästen”. Detta är en gunghäst som Alfred fick då han var liten, som vi ställt in i förrådet på ovanvåningen, eftersom Viktor blev rädd för den då den gjorde ljud. Han går konstant till den stängda dörren och kommunicerar. Han vill att vi ska öppna dörren, och sen pekar han på hästen och kommunicerar. Detta sker otaliga gånger per dag. Det kan vara rätt praktiskt, för vill man få bort honom från något annat ställe så är det bara att säga “hästen”, och så springer han dit… Dock har vi kört lite KBT, så vi har tagit ut hästen. I början var han rädd, men nu har de bekantat sig med varandra.

Och man måste alltid kolla i tvättmaskinen innan man slänger in en tvätt!

 

 

This entry was posted in 2017, December 2017, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

One Response to Viktor 16 månader

  1. Päronet says:

    Grattis till vår lille ” ordningsman ” som ser till var saker och ting finns på plats och som blivit kompis med hästen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *