Julafton

Slutligen var den här, dagen som Alfred väntat så länge på!

På morgonen så låg det några klappar under granen, bl.a. en pruttkudde som Alfred blev jätteglad över och sa att han hade önskat sig.

Vi hade fått upp fel paket med julgranskulor i granen, men alla var i alla fall plastkulor. Trodde vi. Det visade sig att Viktor tog den enda glaskulan som fanns i granen och slängde den i full kraft mot golvet :p .

Senare på förmiddagen så gjorde vi marsipanfigurer.

Alfred var mycket duktig och var med hela tiden. Viktor åt på några marsipanbitar, och sen så hittade han roligare saker att göra (rota i kökslådor, en av hans favoritsysselsättningar).

Sen tog vi en tur i Dalby Söderskog. Viktor gick en bit, och sov sen i vagnen en stund.

Vi fick avbryta promenaden efter ett tag p.g.a. vädret. Och såhär såg vädret ut resten av dagen:

Vid 15.00 så var det dags för Kalle Anka och julmust. Viktor kollade entusiastiskt på Tomtarnas julverkstad, men sen tappade han intresset och ville springa runt oss i köket istället… Dock tappade han inte intresset för julmust – båda kidsen är helt tokiga i denna dryck.

Sen åt vi julmat. En stund efter detta så ringde det på dörren!

Killarna försökte fiska upp presenterna själva först :p , men fick lära sig att Tomten delade ut dom. Viktor förstod otippat mycket – han fattade bl.a. att han skulle ta paket varenda gång tomten sa “Viktor”. Det blev en hel del julklappar. Killarna var nöjda med presenterna. Viktor fick en stor andel presenter som lät, precis som han gillar. Och Alfred han sa att han var jättenöjd, för han fick allt som han önskat sig 🙂 .

Sen var det lek och slutligen Bezzerwizzer. Jimmy hittade rätt julgranskulor, så jag hängde upp dessa istället. I år köpte vi en riktig gran!

This entry was posted in 2017, Alfred, December 2017, Viktor and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Julafton

  1. Tommy Engström says:

    Härliga kort god fortsättning på julen julhälsningar farfar och torni

  2. Karin says:

    God fortsättning! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *