Linda Rosing

Hrm, zappade precis förbi “Den rätte för Rosing”. Ibland ser man vissa TV-program bara för att få bekräftat hur dåliga de är. Vilket det också var. Man antar att männen i programmet är ett snett urval av svenska män, och att det inte representerar genomsnittssvensken. Men sen läste jag följande tidningsartikel från Expressen, vilket gör en lite mörkrädd å svenska mäns vägnar…

————————————————————————————————————————————

Var tredje drömmer om Linda Rosing

Nästan en miljon svenska män vill ha en kärleksrelation med Linda Rosing. Det visar statistik som undersökningsföretaget GfK tagit fram på uppdrag av Kanal 5.
– Det här är bra för mitt ego, jag blir skitstolt. Nu vet jag att det finns någon där ute som verkligen vill ha mig, säger Linda.

Det kan vara din bror, din kollega eller din älskare. Men förmodligen är det alla tre som suktar efter en relation med Linda Rosing.
Färsk statistik från GFK, baserad på 694 djupintervjuer, visar nämligen att var tredje svensk man vill ha någon slags relation med tv-stjärnan. Var femte vill att det ska vara en kärleksrelation, vilket betyder att nästan en miljon vill att hon ska vara deras flickvän, hustru eller älskarinna.

Ska söka kärleken

Underlaget har tagits fram på uppdrag av Kanal 5 med anledning av kommande programmet  “Den rätta för Rosing” där stjärnan ska söka efter kärleken.
En miljon svenska män vill ha dig. Känns inte det konstigt när du går på stan?
– Nej. Jag älskar män och killar överhuvudtaget. Så det är bara roligt.
– Visst tittar folk på mig, men jag tänker alltid att det beror på att de känner igen mig, inte att jag är sexig och snygg.
Känner igen Linda, det gör de flesta. Hela 95 procent av alla svenskar upp till 34 år vet vem hon är. Ser man till hela befolkningen ligger siffran på 88 procent.
Att Linda Rosing har en sådan genomslagskraft är något som bland vissa uppfattas som provocerande. Själv tycker hon att hon gjort sig förtjänt av berömmelsen.
– Jag är som jag är. Jag ser inte mig själv som annorlunda mot hur jag var förr, jag går inte runt och tänker på att jag är känd. Men det är klart att jag förtjänar att vara den jag är.

Ingen erkänner

Tokberömd och åtrådd med andra ord. Fast inte blir Sveriges kvinnor avundsjuka för det. Endast 9 procent säger sig hysa sådana känslor gentemot Linda Rosing. Men själv tror hon dem inte.
– Jag tror att många är avundsjuka. Men vem erkänner det?
Varför är de avundsjuka?
– Jag vågar göra saker, tar för mig, ser ut på ett visst sätt, drar till mig uppmärksamhet, och är framgångsrik. Sånt sticker i ögonen på folk som kanske inte känner sig så lyckade.

————————————————————————————————————————————

Okej. Bryr mig inte så mycket om kändisar och deras egon, men trodde lite bättre om svenska män om jag ska vara ärlig…

Har följande kommentarer.

1) Hur rekryterades de 694 killarna? Från Stureplan? Eller från någon TV-utbildning? Jag kan iallafall INTE tänka mig att var tredje man jag känner skulle vilja ha någon relation med Linda Rosing…Jag kommer på en jag känner men han är inte svensk.

2) Jag är inte avundsjuk på Linda Rosing. Hon är varken snygg, smart eller är framgångsrik på ett sätt som jag värderar. Dessutom tycker jag att en majoritet av tjejerna inom hennes bimbo-genre ser bättre ut.

399px-linda_rosing_15495889Svenska mäns dröm? Eller bara konstigt statistiskt underlag?

This entry was posted in Mars 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Linda Rosing

  1. Anna says:

    Ska räkna killarna på jobb idag och skratta lite i smyg åt var tredje. 🙂 Och inte heller jag är avundsjuk på Linda, jag tycker mest synd om henne… Vilket tragiskt liv man måste ha om enda sättet att hitta någon att leva det tillsammans med är att göra en TV-serie om det!

  2. Karin says:

    Haha, eller hur, det borde bli ca 7 män eller så att skratta åt på jobbet! Lite svårt dock att klura ut vilka det skulle vara…
    Håller med, det är mest synd om Linda – vill hon tro man säger det för man är avundsjuk så bjuder jag på det 😉 .

  3. Karolina says:

    Nämen! Skabbigare brud får man ju leta efter! Svårt att tro att de siffrorna stämmer – men jag är väl bara avis *host-host*. Skulle utan problem kunna rabbla tjugo fantastiska, vackra och framgångsrika kvinnor som jag ser upp till direkt – men Rosing skulle knappast kvala in…

  4. Karin says:

    Eller hur! Det måste vara kanal 5 som beställt resultatet för att öka intresset för TV-serien (även om det inte verkade hjälpa så mycket)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *