Viktor 23 månader

En månad kvar tills minstingen blir 2 år!

Han är en intensiv liten man, med många små tantrums. Både han och Alfred (snart 6-åringen) befinner sig i utvecklingsfaser, och det kan gnissla endel mellan dom då båda vill ha mycket uppmärksamhet. Viktor är ganska bordus, och Alfred gillar att provocera… Viktor är en kille som tar mycket tid och uppmärksamhet, och han är även mycket duktig på att stöka ner eller ha sönder saker :p . I samma  ålder så gillade Alfred att organisera saker fint på rad – den egenskapen har vi inte alls sett hos Viktor. Dock så är Viktor mycker mer för att leka själv än vad Alfred någonsin varit, så han kan sitta länge för sig själv och  pilla med sitt duplo. Han leker även med sina traktorer – han  har utvecklat en stark traktorfascination på sistone.

Även språket har utvecklats. Han kan och förstår många många ord, även om man inte alltid förstår vad han säger. Ännu svårare blir det att förstå då han envisas med att ha napp (han blir bara mer och mer beroende…). Infinitiv slutar ofta på -u, såsom bäru och läsu. Läsu gillar han, och han har en del favotitböcker, såsom “Knuttes hus”, Numbertböckerna och “Äntligen bajs”. Påtal om bajs, så brukar han sitta på pottan efter att han har badat, och det går bra, men den seriösa pott-träningen ligger nog ändå ett år framåt i tiden.

Sitter på pottan och lyssnar på musikböckerna

Han gillar att vara ute och har alltid projekt på gång ute i trädgården (vattna, samla stenar, köra motorcykel, försöka ta sig in i förrådet). Och så pekar han noga om han ser en “myja” eller andra små djur.

Han gillar att klä på sig diverse skor, tröjor, och mössor trots att det är tokvarmt ute, och han är envis att han ska ha på dom…

Killen i mössa

Maten går lite sådär, han har lite svårt att sitta kvar vid matstolen, så ibland får vi ta fram bebis-stolen som vi kan låsa fast honom vid… Han är mycket envis. Men glass, det går alltid ner. Tyvärr äter han fortfarande alldeles för mycket “vivi” (välling) på kvällar/nätter, så han äter inte alltid så bra på dagarna.

Han är en gosig och kramig liten kille, som vill somna upprullad i mammas famn, eller så kommer han in till min säng på natten och gosar in sig och somnar.

Lillebror bus

 

 


2 Responses to “Viktor 23 månader”

Leave a Reply