Andra dagen i Wien

Vi hade ingen frukost på hotellet (tyckte att 42 Euro per person var aaaaningen mastigt :p), så vi begav oss ut och åt på stan.

Passerade lekplatsen som vi var i dagen innan.
Frukost på anrika Cafe Central. Tidigare stammisar här var (enligt cafeets hemsida) bl.a. Freud, Trotskij och ett antal kända poeter och författare som jag tyvärr inte har någon kännedom om vilka de var. Kollar man på Wikipedia stod det att även Adolf Hitler var en stammis här, men honom nämner de aldrig på cafeets hemsida :p .
Stor frulle!
Hade alltid med en pocket om det blev för lång väntan.
Då vi gick ut så var det en ganska lång kö utanför
Häst och vagn (s.k fiaker) är en vanlig syn i Wien.
Sen var vi på Tekniska museet. Ingen av oss tyckte att det var roligt, så vi stannade inte så länge. Ett fåtal saker var roliga för barn, såsom att åka rutschbana med hastighetsmätning.
Även låtsas-linbanan var uppskattad.
Det fanns ett lekland där. Svensk som man är så trodde jag först att Pride-rörelsen infiltrerat detta ställe, men det visade sig att i Österrike så får en regnbåge lov att bara vara en simpel regnbåge och inget annat.
Alfred tyckte att det var kul att åka tunnelbana och hålla balansen.
Vi åkte till Riesenrad istället (Pariserhjul)
Det visade sig att nöjesparken där Riessenrad ligger (Prater) var öppen! Alfred blev överlycklig! Alla attraktioner var inte öppna, men en hel del var det så vi fick åka endel turer. Eftersom det inte var så mycket folk kunde en del turer bli rätt så långa. Jag tyckte inte att det var så jätteskönt att åka “Kaffekoppen” 3 gånger längre än vanligt, och blev rätt så illamående :p .
De gillade läskiga figurer där.
“Mannen” i kassan till spökhuset.
Alfreds favorit – indoor rollercoaster.
Det var lördag så kvällen avslutades med godis och film på rummet (Harry Potter)
This entry was posted in 2019, Alfred, December 2019, November 2019, Resebloggar, Wien. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *