Söndag 24 Juni

Söndag 24:e Juni

Todelooo! Min lediga dag!

Vaknade först halv 4 på natten av att jag höll på att frysa ihjäl..Täcken, är det en svensk uppfinning? Eller vad är annars anledningen till att man knappt använder täcken i andra länder, utan bara lakan och en tunn filt? Hörde även då att det regnade. Men jag somnade om och vaknade upp halv 8, och då hade det slutat regna.

Begav mig till stan och gick en promenad, via marknaden till havet och norrut mot Space Needle. Där var det ett finare promenadståk än där jag gick i onsdags.

Åkte upp i Space Needle. Det var häftigt med en utsikt över hela Seattle! Lite dåligt väder som synes men ändå bra sikt.

Sen gick jag runt lite, för att sedan ta 4th Ave ner till centrum. Det var mängder med folk som stod längs avenyn, och efter ett tag blev det klart varför: Det var Gay Pride Parade. Kollade på lite medan jag gick nedför gatan, det var väldigt fantasifulla utstyrslar, både hos människor och djur och en massa musik och tutande. Paraden höll på i flera timmar och det var massor med poliser där. Och såklart några med skyltar om att Jesus inte gillar homosexuella…

Gick runt lite och kollade shoppingcenta, men hittade inget som var så intressant där och pallade inte shoppa, dessutom har jag inte plats för fler grejjor i väskan…

Tog en paus på Starbucks, tänkte att jag måste ju testa på det. Satt vid en inomhusbrasa och åt en Sandwich och drack Orange Creme Frappuchiono (extremt mäktigt…).

Gick ner till Pioneer Square, där Seattle tog form från första början runt år 1850. Där hade de ”Bill Spiegels Underground Tour” vilken jag gick med på. Det var väldigt intressant och överträffade mina förväntningar! Guiderna var underbart roliga och kunniga. Seattle brann ner 1889, och då staden skulle återskapas så återskapades först byggnaderna, och senare då staden hade fått bättre ekonomi byggdes vägarna, i en nivå som låg några meter över de gamla vägarna. Alltså blev det som först var bottenvåning källare istället, och dessa hade inte ändrats sen den tiden. Så man gick alltså runt i ett Seattle från 1890 talet under jorden, samtidigt som historien om detta berättades på ett humoristiskt sätt. Området runt omkring Pioneer Square gör att man förflyttas rätt lätt i tanken till slutet av 1800 talet, d.v.s. då som Seattle blommade upp eftersom mängder av guldgrävare köpte material på deras väg till Alaska.

Efter detta kom man in i ett mini-museum med foton och berättelser (kolla in midjan på damen nedan!

Sen började det regna, så jag gick till bussen och åkte hem. Var iväg i 8,5 timmar, blev ganska lång tid eftersom jag gick runt rätt så mycket mellan aktiviteterna. En väldigt trevlig dag!



This entry was posted in Fotoblogg, Seattle, USA. Bookmark the permalink.

One Response to Söndag 24 Juni

  1. Karolina says:

    Hej Karin! Superkul ide med bloggen! Roligt att lasa om dina upplevelser av staterna. Jag alskar USA – den billiga shoppingen, den oppna mentaliteten, och… tja, shoppingen! Och saklart frappucinosarna! (Strawberry!) Puss, puss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *