Matshopping i Coronatider

Igårkväll var jag iväg och handlade på Willys vid 6-tiden, precis som jag var på samma veckodag förra veckan. Nu var det dock tre gånger så mycket bilar.

Först skulle jag ha potatis:

Sen skulle jag ta lök, som det fanns ont om. Sen vidare till morötterna.

Nötfärsen var slut, även det som inte var extrapris.

Efter nötfärsen insåg jag att jag inte kunde gå den vanliga rutten, utan skyndade mig till vetemjölet. Några småpåsar (dyrt) ekovetemjöl fanns kvar, men sen lyckades någon hitta några 2kg påsar som låg högt uppe på en hylla, så jag tog sådana. Kunde dock inte ta något foto där eftersom det hela tiden var smockfullt med folk runt vetemjölet. Jag passade på att få tag i några påsar torrjäst. Sen gick jag till den vanliga jästen, som var helt slut. Även Bregott och mjölk och yoghurt var till stor del slut (fick de sista två paketen av vår vanliga naturella ekoyoghurt).

Sen passerade jag bröden. Helt slut. Det som ses längst ner t.v är bara en pappersmatta, och det som finns uppe t.h. är baguetter. Sen fanns det några “hembakade” bröd som låg på andra sidan utan någon som helst skyddsförpackning, nej tack.

Gick sen till torrjästen igen, men den var helt slut, trots att det var ett 20-tal påsar kvar då jag tog torrjäst några minuter tidigare.

Eftersom jag är riskmedveten och en samlare av naturen så hade jag gjort en hamstingstur redan nästa vecka, då jag köpt mycket pasta och ris. Tur det. Ris här nedan: Pasta såg likartat ut.

Även toalettpapper köpte jag en stor rulle av förra veckan, och tur var väl det, för det fanns inte en enda rulle i hela affären :p .

This entry was posted in 2020, Mars 2020. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *