Karin the computer guru?

Konferens idag, intressant och trevligt. Första dagen idag, de två tidigare dagarna var workshops.

Konferensen är i Lund, och min avdelning anordnar den. Innan vi skulle börja kom sekreterare 1 till mig:

– Karin, du är ju duktig på datorer, om det skulle vara så att datorn inte funkar inför någon presentation så får du vara den som fixar det.

Lite senare kom sekreterare 2:

-Karin, professorn här har en dator som inte funkar och inte går att komma in i Windows med, tror du att du kan kolla och fixa?

Kollade på professorns dator, men eftersom datorn startade om varenda gång man försökte trycka på en tangent (alltså kunde man inte skriva in några kommandon alls) så kändes det som att det nog var något som behövde experthjälp…

Men det är trevligt att jag fått en dator-gurustatus 🙂 . Vet dock inte riktigt vart den statusen kommer ifrån… Kanske var det för att jag var yngst där? Eller för att jag ofta får instruera folk på jobbet hur man använder facebook 😉 ?

Jag är ju ingen expert, men visst, om jag får säga det själv har jag bra koll för att vara tjej och icke-datanerd 😉 . Jag sitter ju en hel del vid datorer, och brukar kunna hjälpa folk då de har Excel/Word/SPSS/m.m problem. Och snart kommer jag ju kunna SPSS-syntaxa (tackar Statistik-Gurun 😉 !) och programmera bättre. Då kommer jag rocka som datorguru 😉 . Fast visst, det har inte riktigt att göra med att fixa trasiga datorer, men ändå!

e5a730fb-8cfe-4254-9301-22d5e57fc0c9Computerproblems? I help!

This entry was posted in Mars 2009 and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Karin the computer guru?

  1. Anna says:

    Du ska se att vi kan förvandla dig till en SPSS-guru också på nolltid! 😀

  2. Karin says:

    Hehe, det låter bra! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *