Bil

Jag värderar ett bil-fritt liv högt. Jag tycker inte alls om att köra bil. Plus det kostar en massa pengar att ha en bil. Och saker går sönder, måste fixas, besiktning = blääää. Och det är inte snällt mot miljön. Och man kommer få ännu mer att irritera sig över (alltså andra bilister) :-p . Med mera. Med mera.

Men ibland måste även jag erkänna att det ändå hade varit lite bra att ha en bil. Som då jag var på magnetröntgen i Kristiansstad. Själva röntgen tog 20 minuter och då behövde jag inte ens vänta på min tid. Jag lämnade jobbet vid 11 och kom hem till Malmö 16.15 (men visst, hade jag fått undersökning i Lund istället hade restiden varit 5 minuter tur och retur från jobbet, men vissa saker här i världen kan man inte påverka…).

Och om drömmen om vovve och villa någon gång blir sann så får jag nog krypa till korset angående min icke-bil övertygelse – blir nog lite opraktiskt annars…Dock vill jag gärna slippa att ha hela ansvaret för bilkörningen då *hint till någon :-p *.

Fast det blir nog ingen “Volvo, villa och vovve” -trio – Jimmy har lobbat för en Audi A6 (eller var det nu A4? ).

audi

Nu i påskhelgen “övningskörde” jag en hel del, första gången på 5 år eller nåt…Och det kändes helt OK 🙂 !

Märkte dock en stark tendens att förvandlas till en mycket aggressiv person bakom ratten,  ooops, något som inte mildrades av att jag körde i Torekov bland badgästerna som ofta saknar normalt trafikhyfs – de stannar bilarna mitt i vägen för att prata med varandra, eller stannar hux flux mitt i en sväng för att de ser något intressant hus…

This entry was posted in April 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *