2022

Då var 2022 till ändå och det är dags att sammanfatta året.

Så vad skrev jag då om 2022? Jo, det var följande: Vad önskar jag av 2022? Ja, det får väl bli en repris på förra årets önskan: “ Att corona och den andra processen ska vara slut. Önsketänkande kanske i båda fallen. Sen hoppas jag såklart på en bra skörd i min trädgård. Och det hade varit roligt att kunna komma ut och resa lite mer.”

Jag skulle inte kalla corona slut, och det är tyvärr inte den andra processen (skitet med släkten…) heller. Men resa har vi ju gjort, och här är en rapport om skörden: Skörden – inga äpplen 🙁 (förutom två små i hybridträdet som barnen plockade prematurt), men bra med blåbär och smultron, och även hallon (om än väldigt sena, de gav bär till frosten). Och mycket sena tomater! Jag har inte fixat så mycket med trädgården i år – det fanns varken plats eller tid.

Vad skrev jag om mål för 2022? Det var följande: Det hade varit kul att springa ett halvmaratonlopp – det var ju snart 20 år sen sist. Men i alla fall ett mil-lopp.

Jag sprang två millopp 🙂 . De gick inte superbra ( i alla fall inte det sista) men det var så roligt att göra det. Jag var dock sjuk till Lundaloppet, men jag sprang två för-lopp som var lite kortare. Löpningen flöt på bra fram till augusti, och då fick jag hälsporre igen, denna gång i vänster fot, så jag har inte sprungit sen dess. Så synd då löpning är den bästa stress-relievern som finns, men det är bara att gilla läget. Jag har i alla fall simmat och cyklat en del istället. 2023 blir det nog inga lopp, i alla fall inte under första delen av året.

För jobbet är målet att säkra finansiering/en hållbar postiion för en längre tid.

Det är inte helt fixat men detta året har det kommit en oväntad öppning i jobbet så det ser ändå hyggligt ljust ut just nu 🙂 . Jag har börjat jobba en del för en grupp i Malmö (lyckligtvis utan krav att vara på plats – lång pendling och Malmö vill man inte hänga i mer än nödvändigt). Det har varit MYCKET nytt att lära och jag är helt förbluffad att jag klarat av detta rätt så komplicerade dataanalys-arbete (med viss hjälp av maken, får tilläggas 😉 ). Det har varit roligt att lära sig nya saker och det har varit jättebra för mig att ha jobbet att fokusera på under detta jobbiga 2022.

Och kommer vi att ha beställt en granitskiva till köket och/eller fixat extra vägg/rum på ovanvåningen (tanken finns, men inte handlingen)? Time will tell.

Nej, men planer finns för väggen och vi hoppas att det blir i januari 😉 .Granitskiva känns för lyxigt för nu tyvärr.

Men det som är störst med nästa år är att en kille börjar i skolan, och en annan kille byter skola till mellanstadiet 💓

Och det har gått bra 🙂 !

Hälsan har inte varit den bästa för nära och kära. Morfar var riktigt dålig och blev inlagd på sjukhus i slutet av året och vi visste inte hur det skulle gå och hur det var med honom 🙁 . Men det vände en hel del tack och lov och vi är så glada att vi kunde fira jul med Päronen i Dalby 🙂 ! Jimmy fick rosfeber och början till blodförgiftning (med skyhög sänka) vilket även det var riktigt läskigt, men han repade sig snabbt ändå. Alfred var ofta sjuk på hösten. Jag fick en riktigt rälig matförgiftning, en av de värsta jag har varit med om, brrrr. Och jag och pojkarna fick covid i februari. Stressnivån i allmänhet har varit rätt så hög.

Vi har kommit ut och rest mer nu. Det har dock blivit riktigt skralt med lokala utflyker på helgerna (delvis beroende på min fot, Jimmys rygg, förkylningar och Alfreds handbollsmatcher). Vi hade två riktigt fina turer på sommaren – en tur till Danmark (Legoland, Lalandia, Wowparken) och en tur till Kolmården/Astrid Lindgrens värld. Och i år blev det årerseende av Liseberg igen. På hösten åkte vi en runda till Stockholm, där vi var på Bellas födelsedagsfest samt trängdes med halva Stockholm på naturhistoriska. En sportlovstur till Sundsvall blev det också, där vi bl.a. var på spa (hela familjen), spelade bowling, var på Leos lekland, såg Timrå i hockey, och åkte pulka. På hösten var vi på en riktig familjeresa på Kreta och sen firade vi Alfreds födelsedag med en weekend på Knuthenborg safaripark.

Killarna växer på (som vanligt) och det har tappats en hel del tänder hos båda. Alfred är mycket intresserad av sport (speciellt fotboll) och det finns alltid en match som han “måste se”. Viktor har byggt mycket lego, Minecraft, ritat och pärlat. De blir bara gosigare och gosigare mina små hjärtan💓.

Jag känner mig lite matt inför 2023 och har inte tänkt så mycket inför året om vad vi ska göra och vad jag vill få ut av året. Men i år hoppas vi komma iväg på vår Lollo&Bernie resa till Kanarieöarna som vi fick flytta fram 1 år pga corona. Sen har jag även en konferens i Barcelona inbokad. Annars så har vi inte planerat så mycket. Jag hoppas kunna fokusera på saker som är positiva och som man kan påverka, och jag hoppas att det negativa ska få mindre utrymme än det alltför stora utrymme det fick under 2022. Jag hoppas att alla nära har hälsan. Jag vill göra mer roliga saker med barnen, dom växer så snabbt och snart kanske dom inte vill gosa i min famn. Hade även varit trevligt om man hade kunnat komma iväg på restaurang med maken i lugn och ro någon gång i år. Jag hoppas även att det går bra med Malmö-samarbetet på jobbet – det kommer nog att vara väldigt mycket jobb med detta men också möjligheter att få riktigt användbara kunskaper. Jag hoppas jag att jag kan börja springa någon gång i år. Och att vi får äpplen i trädgården detta året 😉 .

This entry was posted in 2022, 2023, Januari 2023. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *