Snart dags för avfärd…

…och lite resfeber har jag börjat få – dock inte så vansinnigt mycket ändå. Tror att det beror på att jag inte, som det brukar vara rätt så ofta, åker själv eller är den som ska organisera resan.
Jag ska åka till Argentina och samla in prover till mitt projekt (man får ju vara smart och välja projekt med försökspersoner på andra sidan världen 😉 ). Ska vara borta i 19 dagar, och är på resande fot i 3 dagar innan vi kommer till första provtagningsstället. Resan är lååång, flyger Köpenhamn –> Paris –> Buenos Aires (väl där byter vi flygplats) –> Salta  –> bil till byar uppe på Anderna. Ska bli otroligt spännande och kul att få inblick i sitt projekt på en annan nivå. Men det kommer att bli mycket jobb, och mycket logistik. Vi ska frakta 3 stora väskor med prover, plus våra egna väskor, och proverna är urin och blodprover, så de behövs frysas ner – av erfarenhet så vet jag att hitta frysmöjligheter kan vara ett problem…
Lyckligtvis har vi med en som kan flytande spanska, och två av de som är med (från ett annat lab) har varit där några gånger innan på provtagningsresor.
Ska bli väldigt spännande att se naturen där, med alla höga berg! Byarna ligger på nästan 4000 m höjd, så ska bli intressant att se hur man klarar av en sådan hög höjd (har ”bara” varit uppe på 2300m höjd som mest). Innan tänkte jag försöka få tid att jogga runt – bra möjlighet att höghöjds-fuska lite – men vid närmre eftertanke är det kanske lite taskigt att utsätta de andra för de eventuella problem som kan uppstå om de måste dra med mig till sjukhuset för att få syrgas, så nöjer mig nog med att gå…Samt jag bör väl vila mitt onda knä också.

Här ska vi vara:

Buenos Aires

Salta

och byar uppe på Anderna!

Jag skriver lite reseblogg om möjligheterna finns!

This entry was posted in Buenos Aires och Anderna, Argentina, Oktober 2008 and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Snart dags för avfärd…

  1. Anna says:

    Låter jättehärligt även om det är mycket jobb involverat! Är nog allt lite avundsjuk… Ha en superkul resa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *