Varmt..

Man ska inte klaga på vädret då det är sol – vem vet, man kanske får regn hela semestern :-p .

Men man kan klaga på arbetsmiljön – som mitt jobb ironiskt nog borde vara specialister på…

Det är något fel på luftkonditioneringen så det blir lätt över 30 grader på sommardagar trots att man har dörr och fönster öppna och fläkt påslagen. Förra året mätte vi koldioxidhalten och den var skyhög – vi sitter dessutom 3 st i en mycket liten yta. Inte konstigt man får ont i huvudet…

Är det 30 grader så vill man hellre vara här:

800px-martinique_beach_salines

Fast det går ju inte. Så jag kanske ska anmäla mig frivilligt att inventera minus 80 graders-frysen istället?

Fast nu skulle det i och för sig bli sämre väder så då är ju problemet löst…

This entry was posted in Juni 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to Varmt..

  1. Päronet says:

    Det finns något sedan 60-70 år tillbaks i tiden något som heter “Arbetsmiljölagstiftning”. Tydligen dåligt känd bland våra akademiker i allmänhet.

    I denna lagstiftning finns regler för
    hur en acceptabel arbetsmiljö skall vara beskaffad.Där sägs bl.a att “Arbetsmiljön skall, utifrån de reglerna som finns i lagen, utarbetas i samarbete mellan arbetsledningen (var den nu finns i universitetets tegelhögen),anställda.och deras fackliga organisationen)”.

    Övervakning av dessa regler ingår i ” arbetsledningen/skyddskommitens/ och skyddsombudets” uppgifter. Men tack vare vare vår intellektuella elits egen förträfflighet anses ofta att val av ett skyddsombud på en av deras arbetsplatser är något helt onödigt.

    Förfarandet kan vara del av förklaringar till att Ni har så jävla varmt på Er arbetsplats.

    Till arbetsmiljöarbetet finns kopplat ett ansvarförhållande och däri sägs att detta vilar på platsens arbetsledare ( var denna/dessa nu finns i universitetets tegelhög.)men oxå att i princip är varje anställd att betrakta som sitt eget skyddsombud vilket innebär att han/hon skall framföra synpunkter på sådant som brister i arbetsmiljön. T.ex för hög värme i lokalen. Avslutningsvis bör det påpekas att arbetsledningen/ledaren aldrig kan delegera ifrån sig sitt arbetsmiljöansvar till någon underställd.
    Men det tror de ofta.

    Jomen.

  2. Karin says:

    Jo, vi har ett skyddsombud. Detta har påpekats, och några nissar har kollat ventilationen, men sen har inget hänt. Tror det är ventilationsnissarna som är sega. Får se till att det gnälls på dom. Sen hjälper ju inte trångboddheten på avdelningen heller, 3 pers i litet rum blir dålig luft…Och har man fönstret öppet blir det dragigt vilket inte är så nyttigt, och har man dörren öppen hör man allt oväsen, så känns svårt att vinna på något sätt…

  3. Päronet says:

    Trångboddhet är enligt “arbetsmiljölagstiftningen ingen hållbar “ursäkt”(orsaksförklaring) för dålig arbetsmiljö,men sådana ursäkter används gärna från ansvarigt håll uppe i pyramiderna.

    Ni har ett problem som skulle åtgärdats för länge sedan. En sådan miljö hade med stor sannolikhet,aldrig accepterats bland “vanligt folk” och deras fackföreningar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *