Framme!

Nu är jag framme i Kina efter en lång resa (gick hemifrån strax innan lunchtid igår)!

Och jag och mitt bagage kom fram 🙂 . Blev lite skraj då jag skulle hämta ut bagaget och sen checka in i Peking, kan ju bli så stressigt, men det fixade sig om än inte med jättemycket marginal. Peking-transfern tog även lite längre tid eftersom alla skulle temperaturmätas. Alla anställda hade även munskydd.

kina1-1

Dessutom kom min väska ca 10 min efter att de sista av de övriga väskorna från flighten kommit, så stod där nästan helt själv och började bli rätt nervös…men det fixade sig, pust!

Annars gick resan bra, lyckades sova endel då och då så kändes som det gick ganska snabbt. De tre timmarna i Arlanda som jag trodde skulle bli dryga bara schwoooshade iväg (hängde i taxfreeshopen och sniffade ut bra grejjor till maken) och här är jag nu i Guiyang.

Intrycket såhär långt är att det är en stad med mycket liv (de kör som dårar och tutar HELA tiden och är mycket folk ute) och nog ganska långt ifrån utvecklingen i kuststädena.

kina2-1

En försvinnande liten del av allt står på engelska, och verkar inte vara någon som kan engelska så bra heller, så det är till att chansa vad man ska köpa för mat. Finns massor med gatustånd längs vägen (som jag tippar alla hade fått icke godkänt av miljö&hälsoskyddsnämnden) som serverar mat som man inte alls kan identifiera vad det är. En del verkade i allafall ha väldigt färskt kött:

kina3-1

Jag blev inte jättesugen på kött och tog något som verkade vegetariskt, är rätt skraj också att äta hund, en hemsk tanke för mig.

Har fritt internet på rummet så nu ska jag mecka lite med min presentation jag ska hålla på tisdag. Mitt i all resfeber hade jag lite glömt bort att jag skulle presentera så den behöver putsas lite på…

This entry was posted in Guying, Kina, Juni 2009 and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Framme!

  1. Maken says:

    Mäta temperatur med värmekamera?? Det är väl knappast så att alla som smittar har feber 😛

    Hoppas att det går att sova bra trots tidsskillnaderna

    //Maken

  2. Karin says:

    De hade en mojäng som de tryckte i pannan på en. Kollegan kryssade i att hon hade haft huvudvärk på enkäten man fick fylla i på flyget, och blev intagen hos doktorn på flygplatsen med full undersökning – fast hon hade inte influensan…
    Jodå, sovandet gick bra – däckade innan 22, uppe lite mellan halv 2 och 3, sen vaknade jag av att det knackade på dörren kl.9…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *