Fullt upp…

Idag var första riktiga dagen av provtagningen på vår exponerade by, eftersom vi egentligen skulle varit i kontrollbyn fram tills fredag och vara lediga på helgen (vilket vi ju inte var, skrev artikel hela dagen igår till kl 22, plus lite provtagning)).
Och vad mycket folk det kom idag, fullt upp hela tiden! Har väl redan tagit hälften av alla prover nu första riktiga dagen som vi ska ta på fyra dagar! Vi tar blod och urinprov, men ger dessutom en hälsokontroll med blodtryck, hb, urin (glukos, protein, leukocyer, bakterier mm) så det har nog spridit sig för var väldigt populärt! Så fullt upp från 8.30 till 20.00. Jag tar hb, tejpar rör, centrifugerar, pipetterar, skriver ner värden m.m. Väldigt kul att få mkt prover men man blir rätt trött – lite mat och dricka, varmt och torrt och skrikiga ungar, pust!
Har fått väldigt ont i ögonen, hade inte tillräckligt skydd från solglasögon så har bränt mig runt ögonen plus har rinnande ögon pga torr luft, sol och sandstormar, så ser ut som jag gråter hela tiden…
Nu har handledaren lovat bjuda på vin efter var fina insats så får bege mig iväg…

This entry was posted in Buenos Aires och Anderna, Argentina, November 2008 and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *