Utflykt

I onsdags var vi iväg på en utflykt för att samla prover i ytterligare två kontrollbyar plus lite vattenprover. Först var vi i en vindpinad by vid saltöknen

Det var lite deprimerande att se alla förfallna hus, och det oerhört smutsiga och primitiva sjukhuset. Man undrar lite vad folk gör i sådana byar då det nästan inte finns någonting i närheten att jobba med och det är timtals att köra till närmsta by. Barn gjorde de uppenbarligen iallfall… Var tex en 53-årig kvinna som hade 13 barn, hon såg ut som hon var 83…Men som i alla små fattiga byar finns det en fin byggnad iallafall.

Det till höger är sjukhuset. Jag hade nog prioriterat lite annorlunda vad som skulle vara fint, men men…
Sen åkte vi vidare till en annan kontrollby. Där fikade vi och fick kaffe i påse, en nyhet för mig, lite lustigt att introduceras till något sånt i en by med 50 invånare mitt i ingenstans. Spana in den läckra bordsduken

Sen åkte vi till en tredje by. Vägen dit var jättevacker

och vi såg strutsar, åsnor, lamor, vikunior mm. Vi stannade även till vid en lamafarm för att få fota. Dock var det inhägnat så fick inte gå in och krama en lama, men har fortfarande inte gett upp hoppet! Vägen hem var väldigt vacker men usch vilka läskiga serpentinvägar! Hu, jag har insett jag inte är någon spänningsmänniska, dödsångest är inte min grej..

This entry was posted in Buenos Aires och Anderna, Argentina, Fotoblogg, November 2008 and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *