Österlentur

Hade en härlig lördag. Var på en trevlig utflykt i vackra miljöer, vädret var klockrent och jag umgicks med mina tre favoritpersoner – make, mor och far 🙂 .

Körde runt lite på Österlen. Först ett snabbstopp på Smygehuk.

Sen till Ales stenar. Var nog 20 år sedan jag var där senast.

Fikade på Vendel Ales stenar, vilket var mumsigt och en lite mer light-version av Vendel än den som finns i Malmö (vilken är väldigt trevlig den med – en av Malmös bästa restauranger enligt mig – men inget ställe man kan ta en macka på som man kunde här). Var en trevlig miljö med skön utsikt.

österlen-1-7

Kollade på stenarna.

österlen-1-2

Och kossorna. Den här såg lite sur ut.

österlen-1-3

Var på Äpplets hus i Kivik, vilket var skoj! Det fanns träd med 65 olika sorters äpplen, och eftersom det fanns papperskorg med en massa skruttar i där så antog jag att det var fritt ätande. Heaven för Äppelmonstret! Jag tappade räkningen på antalet äpplen jag åt…Bäst var Gravensteiner, nam nam!!

österlen-1-4

Dock blev min miffo-mage inte så glad över detta tilltag och svullnade upp rejält. Jimmy bankade mig på magen med broschyren och sa “äppelmooonster” – måste sett lite skumt ut på avstånd :-p.

österlen-1-5

Sen käkade vi på Buhres baksida i Kivik i strålande sol. Jag var ju dock inte jättehungrig efter den gigantiska äppelkonsumtionen… Såg bl.a. den här halm-ålen i Kivik.

österlen-1-6

Kvällen avslutades i Österlensk anda med att se “Äppelkriget” – dock kände vi inte igen så mycket från Österlen där som man skulle kunna tro.

Härlig tur 🙂 !


Leave a Reply