Svinvaccin

Idag fick jag min vaccination. Inte fått några biverkningar mer än en massiv huvudvärk, som nog snarare beror på att jag sov mycket dåligt kvällen innan.

Tyvärr hade de ingen flexibilitet alls, så Jimmy fick inte ta (han är ju 2 år för gammal…). Eftersom vi snart ska åka iväg till ett ställe som har en outvecklad sjukvård, plus att han har astma som nog inte är en supertrevlig kombo med svinis, så hade det ju varit bra att få vaccin. Vi hinner inte få ett fullgott skydd tills vi åker – det tar ju 2 veckor. Men jag hoppas Jimmy hinner ta innan vi åker, man borde ju ändå hinna få lite skydd trots att tiden är knapp.

Sen hjälper det inte att massor av folk runt om en hostar och nyser rakt ut hela tiden heller, svininfluensa, influensa, förkylning eller vad det än månne vara :-p . Jag har ju en mycket dålig statistik på att vara sjuk under ledigheter/utlandsresor, inte mer nu tack… Har varit sjuk under majoriteten av min sommarsemester och nu vill jag verkligen inte ligga sjuk på mer semesterdagar (eller dagar ö.h.t. , senaste året jag var sjuk så här mycket var väl för 20 år sen eller så…). Speciellt inte då man ska åka bort och har sett fram emot det länge. Och jag vill definitivt inte att Jimmy ska vara sjuk, det är ju ännu värre än att vara sjuk själv.

Dessutom har  Kap Verde precis utlyst nationellt nödtillstånd p.g.a. en snabbt eskalerande epidemi av denguefeber. Första gången någonsin Kap Verde drabbas av denguefeber och det är lagom tills då vi ska åka dit. Todelooo.

Hrm, semester är tänkt att vara en avkopplande händelse. Kanske inte riktigt så som jag känner nu…

pigdeckchairhh8Inga svin på semestern tack…

This entry was posted in 2009, November 2009. Bookmark the permalink.

4 Responses to Svinvaccin

  1. Karolina says:

    Oj, Region Skåne verkar ligga steget före de flesta andra landsting om du redan hunnit få spruta! De flesta håller fortfarande på med riskgrupperna, tror jag (vilket ju Jimmy borde räknas till eftersom han har astma!). Hoppas ni håller er friska iaf! Kram!

  2. Karin says:

    Jo, det är ändå skönt att de redan hunnit till den gruppen jag var med i (19-29-åringar) denna veckan. Jimmy hade inga registrerade besök för astma på vår vårdcentral, så det blev tyvärr lite klurigt att komma med i en riskgrupp. Men han hinner nog ta precis innan vi åker – så får hoppas han inte tillhör dom som får långdragna biverkningar. Fast han sa att det var lugnt för då kunde han vara däckad hela flygresan och inte märka av de trånga charterstolarna…

    Kram!

  3. Anna says:

    Hej Karin!
    Hittade din blogg via google, vi ska till kap verde på måndag – väldigt trevligt att läsa om dengueepidemin som härjar… Har ni redan varit där eller? hur kändes det isf? Vi åker t Boa Vista, ska vara rätt blåsigt, kanske inte så gynnsamnt för myggorna?
    Vi har en liten tvååring med oss, så det känns ju lite sådär. Men Fritidsresor verkar tycka att det inte är någon fara:-/
    Jättesnällt om du hinner svara lite om hur det gått för er!
    Hälsn Anna

  4. Karin says:

    Hej Anna!
    Tyvärr hann jag nog inte svara innan ni åkte, eftersom vi åkte den 16:e 🙁 .
    Denguefeber visade sig inte vara något problem på Sal (och ej heller på Boa Vista). Eftersom det är så blåsigt och så lite grönska så trivs inte myggorna där, och de öarna där det har varit Denguefeber ligger ganska långt ifrån Sal och BoaVista, och vindarna blåser inte på ett sånt sätt att myggorna tar sig över.
    Det var dock lite klurigt att få fram den informationen innan man åkte, så förstår att du också har varit orolig! Hoppas ni haft en supersemester!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *