En busschaufför, en busschaufför

Hrm, den som skrev “en busschaufför är en man med glatt humör” har uppenbarligen inte åkt Malmö – Lund med buss :-p . Jag är rätt luttrad som van bussåkare men blev ändå lite less idag. Jag såg att bussen kom, och då tog jag en plötslig snabb språngmarch (= sprängande lungor i kylan). Precis då jag är framme vid bussen (innan utsatt tid för att den ska gå…) så stängs dörrarna. Då står bussen fortfarande still, så jag knackar på. Busschauffören vänder sig om, kollar på mig, flinar, och kör iväg. Gaaaaaaaah! Och detta händer allt som oftast (för mig, Jimmy och andra man ser). Nåväl, jag gjorde i alla fall uppenbarligen chaufförens dag, för han såg så nöjd ut så. Trevligt att kunna glädja folk :-p. Så där fick jag stå och huttra ett tag tills nästa buss kom.

Ska bli skönt med cykelsäsong – även om den känns fjärran nu…

Men visst finns det schyssta busschaufförer också, men de är inte i en majoritet. En bråkdel av gångerna vid sådana här tillfällen händer det faktiskt att de väntar om de ser någon som kommer springande, eller så öppnar de om de har stängt dörren och man knackar på. Luttrad som man är blir man varm i hjärtat av mänsklighetens vänlighet då något sånt händer, så det funkar båda vägarna antar jag 😉 .

Den här busschauffören hade nog alltid varit glad, om än inte trafiksäker 😉

This entry was posted in 2010, Januari 2010. Bookmark the permalink.

3 Responses to En busschaufför, en busschaufför

  1. Päronet says:

    Jodå vi känner till denna typ av personlig “kreativitet” eller “maktstrategi”alltför ofta utövas av människor med ett yrke där innehållet utarmats,blivit starkt rutinbetonat och med vidhängande lågstatusmarkering.
    Som offer för denna utövning noterar man tiden för framförandet, hållplatsen där beteendet uppvisades, samt vid vilken tid. Sedan kan man skriva till arbetsgivaren och förhöra sig om denna form av uppförande ingår i chaufförens arbetsuppgifter. Om det hjälper ? Tja det vete fan men någon form av svar får Du förmodligen från bussbolaget. Insändare i tidningen är oxå en grej fast den har nog lågt nyhetsvärde eftersom händelsen förekommer ganska ofta.
    Gamle.

  2. Karin says:

    Ja det står RÄTT mycket i tidningarna om busschaufförer, så är nog inte ensam. Ofta funderar man på att klaga på folk som inte sköter serviceyrken korrekt, men sen orkar man inte riktigt ta tag i det ändå. Inte då det gäller Skånetrafiken i alla fall. Jag har klagat någon gång på att bussen inte kom, vilket är lite surt då de tidiga bussarna inte går lika frekvent, fast då fick jag bara svaret att deras “20-minuters-garanti” inte gäller om man har busskort, hrmmm.

  3. Päronet says:

    De som har busskort bör ju betraktas som “stamgäster”, alltså dem som trafiken till stor lever på. Nåja då kan de ju avvisa en stor mängd klagomål.
    Gamle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *