Symboler

Sitter och sorterar lite foton. Hittade en bild från då vi fördrev lite tid på McDonalds på Arlanda påväg hem från Östersund.

Vi käkade varsin stor påse med frittar, och jag kollade in näringsdeklarationen på paketet. Jag tyckte inte att deras symboler var direkt lättförståeliga i första anblicken. Visserligen är min vänstra hjärnhalva den klart dominerande, men ändå. Det var lite lättare att härleda vad som är vad då man ser hur många gram det är.

Sen kan man fundera på varför det bara är en kvinna på bilderna. Är det bara kvinnor som kollar på näringsdeklarationer? Eller är dagens metrosexuella män lika villiga att bära kjol som kvinnor är att bära byxor? Eller var de rädda för en debatt liknande Herr Gårman och Fru Gårman? Eller så gav dom helt enkelt en sån till mig för jag är tjej :-p . Låter som den enklaste lösningen.

Sen finns det den här också.  Ska tydligen föreställa mättat fett. Undrar varför den saknades på fritte-paketet :-p ?

This entry was posted in 2010, Februari 2010, Lustig information. Bookmark the permalink.

4 Responses to Symboler

  1. Anna says:

    Inte helt lättytt… Är det en våg näst-längst ner?? För det är ju rätt bra om man bara går up 59 g av att äta pommesarna, det kan man leva med. 🙂

  2. Karin says:

    Jag kollade in deras (röriga) hemsida för facit.
    Den näst-längst ner är tydligen en kraftmätare, eftersom kolhydrater är kroppens bränsle. Jag funderade själv innan jag såg hemsidan vad en äggklocka hade med det hela att göra…
    Det näst-högst upp är proteiner, antar bilden ska representera att det är kroppens byggstenar.
    Fett har jag fortfarande inte fattat. Kan föreställa en linjal (ökat midjemått), men det är kanske inte smartaste symbolen att ha då en påse frittar innehåller en tredjedel av det fettet man behöver på en dag. Det kan också vara en bild på olika långa kolkedjor i fetter, men det känns ju inte riktigt som allmän kunskap att förstå. Annars ser det ju även ut som en normalfördelning.
    Hrm, nej jag får inte riktigt ihop det.
    Det sista är förresten salt.
    Annars tyckte jag din tolkning var bäst, vad härligt det hade varit att bara gå upp 59 gram 😉 .

  3. Anna says:

    Hmm, jag undrar vad de rökt innan de kom på de förklaringarna… 😀

  4. Karin says:

    Haha, ja lite samma tanke som jag fick 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *