Nice Måndagsmorgon…

Jul-ledighet är nice! Speciellt måndagsmorgnar blir så mycket bättre! Här är min jul-ledighets-måndagsmorgons-makeover !

FÖRE

Mobil-alarmet ringer med sin OTROLIGT irriterande alarm-trudelutt tidigt på morgonen. Det kvittar vilken alarm-trudelutt jag har inställt, efter några dagar hatar jag den i vilket fall… Så oftast slår jag på mobilen och snoozar vidare (ett otyg som jag börjat med de senaste månaderna, har aldrig snoozat innan…).

Men snoozar jag för länge så straffar det sig: då börjar Jimmys mobil också att tjuta en stund senare, och den har alltid ännu mer irriterande trudelutter modell rymd-invasion eller liknande, så att man blir lagom skräckslagen. Dessutom får jag nästan alltid ståplats på bussen så fort jag åker efter klockan 7.

171an i rusningstid?

Så förhoppningsvis snoozar jag inte så länge, kommer upp och kör min super-snabba morgonrutin och beger mig ut i mörker och regn till busshållplatsen med alla muntra människor som hänger där. Förhoppningsvis är bussen inte alltför försenad (vilket tyvärr händer ofta) och förhoppningsvis får jag sittplats (vilken som sagt inte händer så ofta om jag hoppar på efter 7, så det undviker jag helst). Sen traskar jag från busshållplatsen till mitt jobb, och efter mitt morgonkaffe brukar den sega delen av morgonen vara över, om det inte är labmöte just den måndagen vill säga :-p .


EFTER 🙂

Vaknar av mig själv två timmar senare än då min klocka brukar ringa, utvilad och pigg. Startar datorn och kör min sedvanliga morgon-surfrunda, kanske skriver jag något i bloggen här. Sen alternerar jag tiden mellan att göra en stor frukost och väcka min aningen mer morgontrötte make. Så sitter vi i soffan och käkar frukost med nygjord smootie, grekisk yoghurt med honung, kaffe av nymalda bönor m.m., läser Sydsvenskan och lyssnar på lounge. Så hänger vi kvar i soffan rätt länge.

Stora frukostar i en relaxad omgivning är mycket trevligt! Här är en bild på delar av en väldigt god frukost i fina omgivningar för lite mer än två år sen – dock var det en tisdagsfrukost och inte en måndagsfrukost. Champagnen kom tyvärr inte med på bild  😉 .

Så makeover-måndagen är lite softare… Fast i ärlighetens namn liknar den väldigt mycket lördags och söndagsmorgnarna en vanlig jobbvecka…

Men sen då det börjar bli ljusare ute så uppgraderar jag normal-måndagsmorgnarna, så på den ljusa delen av året är de mycket bättre. Då cyklar jag nämligen till jobbet och det är SÅ härligt, då kan man nästan längta till måndagsmorgonen 😉 (lagom galet, jag vet).

This entry was posted in December 2008 and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Nice Måndagsmorgon…

  1. Anna says:

    Känns som att det blev mycket bättre efter din extreme make-over! 😀

  2. Pärona says:

    Hallå där.

    Skärpning.

    Att snarka extra efter klocketruddelutten är bara ett privilegium som pangchissar får utöva. Nationens hörnpelare bör med ett jubelskriii snabbt kasta ur den fesna sängvärmen och hälsa dagen, rummet för nya hjältedåd.

    Gamle.

  3. Karin says:

    Oja, version 2 är mycket bättre! Jag tror man behöver ha den oftare. Annars får man så mycket sömnskuld så det blir som idag, att klockan snart är 19 och man precis har vaknat efter 2 timmars eftermiddagssömn… – och det är väl ännu mer pensionär(pangchiss)-varning än att ligga och snooza på morgonen? :-p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *