Posted on 2 Comments

Stora missar

En av de stora höjdpunkterna på safari – inte bara för mig utan för alla safariåkare, dömt efter antalet bilar som “jagar” varje djur – är de stora missarna. Dock ska man ha tur för att se vissa missar. Serengeti har en yta som är 3 gånger Skånes yta – och det finns bara ca 500 geparder och 500 leoparder. Vi hade tur och såg 3 av varje. Innan jag åkte på safari tyckte jag att geparden var den absolut vackraste katten, men efteråt har jag reviderat det hela så leoparden är favoriten. Och lejonen är ju fina de med. Ungarna är så söta och lejonhanen är bara så mycket man 😉 .

Gepard

Leopard

The man

Tyvärr såg vi ingen caracal, som ska finnas i Serengeti. Nåväl, det kommer fler chanser – det kommer nog att bli fler safariturer i framtiden (antagligen Botswana). Men det kommer nog dröja några år – jag måste först hinna glömma bort hur sjuk jag blev :p .

2 thoughts on “Stora missar

  1. Tjaa, vid ny utflykt rekommenderas att från hemlandet medtaga Kalles kaviar och knäckebröd i syfte att förhindra en amoklöpande peristaltik. Snygga öronlappar den sista missen har.

    Päronet

  2. Det hade nog blivit en hel väska full isåfall! Men jo, får vara lite försiktigare nästa gång.
    Jovisst är caracalen fin, som synes en släkting till lynx lynx.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *