På andra sidan

Under en doktorand-utbildning utsätts man för ett antal prövningar i form av seminarier, doktorandmöten, halvtidskontroll, slutseminarie, disputaion etc. där man ska presentera sin forskning och folk ska ställa en massa frågor om den som man ska svara på så bra man kan. Nu ska jag för första gången stå på andra sidan och vara opponent istället (på en halvtidskontroll). Det är ganska nervöst det med :p . Forskningsfältet jag ska vara opponent på är inte så likt mitt fält, så jag har inte kunnat författa ihop en stor mängd superrelevanta frågor, men jag hoppas det duger bra ändå. Folk får ha lite fördragsamhet med att jag inte är så väldigt senior (den andra oppoennten är professor…). Men det är alltid bra att se saker från den andra sidan – det var uppenbart inte så enkelt att vara opponent märkte jag…

This entry was posted in 2011, November 2011 and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to På andra sidan

 1. Päronet says:

  Det gäller är att träna inför det kommande och det gäller att börja i god tid. Som nu.

  Päronet.

 2. päronet says:

  Tänk på att i lägen där man inte upplever sig vara “bäst i världen” gör man så bra man kan. Inled aldrig med att “ja jag är inte så bra på detta,,,,,,.Alltså man ber inte om ursäkt för man är där man är just då.Hade jag suttit på “andra sidan” så vet du vad min fråga hade blivit. Ja vi hat talat om detta tidigare men det förtjänar av och till att upprepas.

  Päronet.

 3. Anna says:

  Hur gick det?? 🙂

 4. Karin says:

  Päronet: Jo visst är det så. Jag sa iofs på ett humoristiskt sätt ” Tack för att ni gett mig förtroende att vara opponent – trots att jag aldrig varit det innan!” vilket genererade en hel del skratt.
  Anna: Jo, det gick bra 🙂 – både för mig och Kerstin. Sen blev jag kallad docent i presentationen av opponenterna, det var ju trevligt 😉

 5. Päronet says:

  Fin avslutning. Sådant stannar kvar.

  Päronet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *