Library hotel

Jag måste varmt rekommendera Library hotel som vi bodde på. Hotellet var en lugn och mysig oas mitt i centrala New York (det låg mellan Grand Central Terminal och New York Public Library, så läget var toppen). Personalen var mycket trevlig utan att vara påträngande.

Det hade, inte helt otippat, tema böcker och Deweys decimal system (ett klassifikationssystem för bibliotek har jag lärt mig – helt plötsligt fattar jag vart Dewey i boken “Bibliotekskatten Dewey” fick sitt namn ifrån!). Vårt rum hette Asian history (900.004) och innehöll böcker om detta ämne. Frukostrummet och loungen var små bibliotek med en relaxande stämning.

Frukosten var mycket mumsig, bl.a. hade de en god fruktsallad med bla färska jordgubbar och amerikanska blåbär, nomnom! Sen hade de fritt med kaffe, te, frukt och kakor som man kunde ta under dagen, och på kvällen hade de fritt med vin, bubbel, ost och liknande som man kunde förtära.

 

This entry was posted in New York, USA, Resebloggar. Bookmark the permalink.

One Response to Library hotel

  1. Päronet says:

    Hmmm, en förläggning som förmedlar landets kulturhistoria gör ju t.o.m boende och sovandet till en intressant upplevelse på resan. Har sett liknande sammanslagningar av ande och materia i Tyskland. Hade det varit i Sverige skulle förmodligen kulturarvet exponerats genom inkvartering i ett från PIppi Långstrump berättelserna inspirerat rum

    Päronet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *