Author:
• Saturday, March 23rd, 2013

Idag blir Alfred 5 månader! Nu väger han 8 kg och är 69 cm lång. På längden följer han sin kurva, strax under +1.5 sd (bland de 10% största), men viktökningen hade planat ut rejält sen förra bvc-besöket.

Bvc-sköterskan sa att det nog berodde på att han gjorde av med mycket energi. Det stämmer ju för han är i rörelse nästan hela tiden; snurrar, vänder sig, försöker krypa, sprattlar, leker med tårna, etc. Det där att ligga stilla i någons famn är inte hans grej, då får man passa på då han är väldigt trött. Men är han inte för energisk så gillar han att sitta i famnen, han sitter bra med stöd och kan sitta själv korta, korta stunder eller om han håller i sina tår.

Han är fortfarande glad av sig, men är grinigare oftare nu än innan. En del grinighet kan vara relaterat till tänderna, för han dreglar en massa och “biter” på allt. Inkl på mig då jag ger honom käk… Allt ska stoppas i munnen och bitas på, leksaker, mitt hår, filten han ligger på, fingrarna etc. Han har fått ett helt nytt intresse för leksaker nu, mjukisdjur och snuttefilt är toppen att leka med, som man t.ex. kunde se i gårdagens video.

Sen är han nog även lite grinigare för att han vill ha mer uppmärksamhet, han vill bli buren, kittlad, eller få fotmassage (fascinationen för det sistnämnda måste han ha ärvt från mig 😉 ). Han vill även ha uppmärksamhet och närhet oftare på natten nu, och jag känner att de här nyföddhets-hormonerna som gjorde att jag tyckte det var piece of cake att vakna upp på nätterna tidigare, de har nog försvunnit ur min kropp nu :p .

Men även om han är grinig oftare nu, så är han fortfarande på strålande humör den största delen av tiden 🙂 . En glad prick helt enkelt 🙂 . Varken lik sin mor eller far som någon sa, haha 😉 .

IMG_8443

Alfred har blivit en lång kille – tidigare fick han plats i mitt knä…

IMG_8488

Leka med fötterna är en favorit

_MG_6033

Sitta i knäet gillar han också

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses

  1. 1
    Päronet 

    Ja med ökad ålder och biologisk utveckling följer i spåren ökade krav på på omgivningen, och på närvaro och deltagande i den,något han visar genom nya,markerade “signalformer” av och till uppfattade som lite gnäll när han i själva verket anser att omvärlden inte ger adekvata svar på “vad jag vill”. Men di gamle väntar på att snart få höra hans “synpunkter” på tillvaron och gratulerar samtidigt familjens charmknutte till 5 månadersdagen.

  2. 2
    Karin 

    Alfred tackar för gratulationer – han ser fram att träffa di gamle snart . Jo sant, gnäll är ju egentligen för att hans päron är lite tröga 😉 .

Leave a Reply