Evolution

Som genetisk forskare (okej då, doktorand 😉 ) och dessutom övertygad ateist är det självklart att jag tillstår evolutionen som svar på hur livet på jorden utvecklades*. Självklart vet jag att alla i världen inte tycker så, men blev ändå lite konfunderad över en artikel jag läste i Aftonbladet (saxar en bit):

——————————————————————————————————————————–

Enbart 25 procent av brittiska vuxna tycker evolutionen är det enda raka svaret på hur vår värld skapades, skriver the Guardian. Ytterligare 25 procent tycker att evolutionen känns som det troligaste alternativet, medan resten av personerna som deltagit i studien ifrågasätter Darwins tes. Undersökningen är utförd av ett opinionsinstitut på uppdrag av en tankesmedja och omfattar 2 060 personer.

——————————————————————————————————————————–

Man kan ju iallafall inte skylla detta på att engelsmännen är så fanatiskt religiösa som amerikaner…

Sen finns det amerikanska undersökningar också, som den här från 2005:

——————————————————————————————————————————–

A New York Times survey last year showed that 55 percent of Americans believed that “God created us in our present form,” while only 13 percent believed that “we evolved from less-advanced life-forms over millions of years, and God did not directly guide this process.”

——————————————————————————————————————————–

Läste att Sverige har en av de högsta andelarna som accepterar evolutionen…Tack för det.

*Men visst, inte ens jag tror att evolutionen är ensam ansvarig för livets utveckling. Epigenetiken har ju också spelat en roll. Men jag tror inte det var detta som hälften av engelsmännen syftade på…

kansas-evolutionMan kan ibland undra i vilken riktning evolutionen går…

This entry was posted in Februari 2009 and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *