Forskning om träning

Jag tycker forskning är bra, såklart, eftersom jag själv jobbar med det. Men en del forskning är mer eller mindre onödig, vissa saker är rätt uppenbara. Som t.ex. den här studien (saxat från IForm):

——————————————————————————————————————

Massor av studier har visat att man mår bättre av att träna. Därför kan man undra varför man måste piska sig själv att få det gjort. För varför ska något som gör sådan nytta kräva en så stor övertalning?

Forkarna anser att förklaringen ligger i att hjärnan automatiskt tänker mer kortsiktigt när du meddelar att den ska träna. Den tänker därför direkt på det ganska snara obehaget som strapatserna kommer att utsätta dig för, och försöker att överbevisa dig om att du ska stanna hemma. Om du måste övertyga dig själv och din hjärna gäller det alltså att påminna dig om de långsiktiga fördelarna som det innebär att träna regelbundet.

——————————————————————————————————————

Inte helt otippat. Man studsar ju inte iväg och tänker “yeah, nu ska jag springa så jag blir spyfärdig, vad gött”.  Att det är känslan och effekten efteråt (både kort och lång tid efter) som man strävar efter tycker iallafall jag är ganska logiskt, även om själva träningen visst också kan vara kul. Men man har ju märkt att man har en automatisk hjärnfunktion som spottar ut ursäkter för att inte träna…Så detta är alltså fullkomligt normalt, gäller bara att lura den lilla hjärnan 😉 .

lopning

This entry was posted in Februari 2009 and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *