Alfred 1 år

Grattis Alfred på din första födelsedag 😀

DSC_1471

Då var det första händelserika året slut! Huga vad mycket som har hänt. Tycker det är kul att Alfred blir större, man får mer kontakt och han förstår mer. Jag saknar inte bebistiden, förutom två saker (som är rent egoistiska 😉 !) : 1) att man kunde gå lååånga promenader med sovande bebis i vagnen (det är väldigt sällan nuförtiden som han vill sitta lugnt i vagnen) 2) att man kunde chilla lite mer då man var hemma på dagarna (nu måste man hålla koll på kamikaze-kiddot hela tiden!) .

Alfred säger inte så många ord (mer än mamammaa, babababa samt några odefinierbara läten, kan tänka att nappmanin gör att talet blir lite senare) men det märks han börjar förstå mer, t.ex. “Ge bollen till mamma, tack” (sen om han verkligen vill släppa bollen då han gett den, det är en annan femma). Han pekar och vinkar hejdå. Då det ringer på dörren så rusar han dit. Han kan förstå om man kallar på honom. Han förstår definitivt vad “nej” betyder för han blir alltid jätteledsen och börjar gråta då man säger nej :p . Han börjar även kunna använda leksakerna till mer saker än att bara bita på dom (men biter gör han fortfarande, misstänker att fler tänder än de 8 han har är på g), t.ex lägga klossar i plocklådan och dra runt med hans “hundar”. Dock är fortfarande fjärrkontroller, mobiler, dammsugare och annat vi fingrar på mest intressant. Och bilar (som han säger bruuuum då han kör runt med). Allt är bilar och bilar kan köra i alla dimensioner, även på väggar. Knappar är kul, häromdagen stängde han av diskmaskinen mitt i en disk…

Han går bra nu, och kan även “gå-springa”. Klättrar tyvärr också bra (upp på fåtöljer, tvbord, upp på leksakslådan etc)…Han är rätt vild av sig, men då vi har besök blir han oftast mycket lugnare så folk undrar varför vi säger att han är så vild :p . Han älskar att bli jagad, även om det oftast slutar med vurpor och tårar :p .

Han har käkat på mycket bättre sen han slutade amma, och nu kan han t.o.m visa att han är hungrig och vill ha mat (hände nästan aldrig innan). Han äter det mesta nu, gillar frukt såsom kiwi, och även min hemmagjorda laxgryta och lasagne (tack, innan undrade jag om han ratade min mat :p). Han kan dricka ur mugg och äta med sked och han tycker det är mycket roligare att äta då han får ösa in själv.

Och nu somnar han runt 8 och vaknar vid 8 utan att amma, halleluja! Hoppas det håller i sig. Han kan även hänga själv med mormor och morfar en kväll så det har blivit lite ökad frihet för hans päron nu!

DSC_1492

 

This entry was posted in 2013, Alfred, Alfred fyller år, Oktober 2013. Bookmark the permalink.

3 Responses to Alfred 1 år

  1. Päronet says:

    Ett bamsegrattis till familjens virvelvind inom alla områden. I morgon kommer vi och firar dig.

    Mormor och morfar.

  2. Maria says:

    Grattis på 1årsdagen! kram från Sthlm

  3. Karin says:

    Alfred tackar 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *