Revinge

För tre veckor sen så var vi på försvarets öppna dag i Revinge (det mesta här i bloggen släpar efter ett tag, ibland 3 veckor och ibland 3 månader…). Det var faktiskt jag som kom med förslaget, eftersom jag trodde Alfred skulle tycka det var kul. Och kanske delvis för att jag är barnsligt förtjust i flyguppvisningar och även för att man kanske skulle råka få se någon med Top Gun liknande uniform, eller marin-uniform 😉 .

Det var varmt ute och MASSOR med folk. Vi kom dit lite sent men hann se en omgång med uppvisningar. Jag insåg här att skott och bomber låter mycket högre än jag trodde :p . Och att bandvagnar kör mycket snabbare än vad jag trodde. Jag tyckte bandvagnen såg så komisk ut med alla sina grenar. Men det var intressant att se. Jag tror ju mest att militärer bara springer omkring och skjuter, men såklart finns det strategier bakom det mesta som de berättade om i högtalaren. Jimmy gav en förenklad version till Alfred “De där är dumma och de där är snälla och nu ska de snälla ta de dummas ställe så de inte kan vara dumma mer”. Alfred var mycket engagerad. Såklart med hörlurar (vi har bara två lurar så stackars maken fick vara utan).

DSC02209

DSC02212

Sen fick han ratta krigsvagnar och brandbilar.

DSC02204

Sen åt vi ärtsoppa och pannkakor. Tillbaka till skolbespisningskänslan! Alfred åt 2 stycken.

DSC02220

Vi hade en tid att passa så vi kunde inte stanna till flyguppvisningen, men nästa år så! Det var en skoj dag, även om det tyvärr inte fanns några snygga uniformer utan bara de där kamuflage-gröna 😉

This entry was posted in 2015, Alfred, September 2015. Bookmark the permalink.

2 Responses to Revinge

  1. Päronet says:

    Sommar/höst 1961 gjorde jag delar av min militärtjänst på stället. Härlig natur, simbassäng, baracker med våningssängar, halmmadrasser och köer till matsalen. Inget varmt vatten i duschen, av sådana moderniteter blev vi inte en riktig soldater. Kö framför telefonkiosken, många goda kamrater. Permiss på onsdagar till 24.00. Ja så var det då.

  2. Karin says:

    Vissa delar består – i alla fall härlig natur och köer till matsalen! Knus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *