Viktor 3 veckor

Jag har tidigare dokumenterat Alfreds utveckling för olika veckor och månader. Tänkte att jag ju får göra samma sak för Viktor, det kan ju vara skoj att jämföra 🙂  . Men oj vad mycket mindre tid det finns för att blogga nu, så han blir nog inte lika väldokumenterad som Alfred. För att spara tid kunde man dock direkt klistra in texten från Alfreds 3 veckors sammanfattning, den stämmer bra, med modifiering av några ord 😉 .

********************************

“Då har Alfred  Viktor passerat 3 veckors ålder. Han är vaken mer och mer av tiden, avger ofta läten, och vill ha mycket mat och närhet, så det är fullt upp här. Han har käkat på bra, för vikten är nästan uppe på en bra bit över 5kg och han börjar likna en liten köttbulle ;). Han har även varit på sitt första partaj, och det gick otippat bra: han sov nästan hela festen hela middagen, och resten av tiden satt han mest och kollade nyfiket runt. Sen blev han iofs lite väl exalterad då han kom hungrig  vi åkte bil hem så det var svårt att få honom att sova vara lugn då :p (jag har tappat räkningen på antal gånger vi svängt in om Gastelyckans industriområde på väg hem från Lund för att barnen ska amma eller kissa).

********************************

Men jag får skriva lite fritt också, så jag inte baserar allt på ett gammalt blogginlägg:

Viktor har börjat visa mer och mer temperament. Bl.a. så är det mycket sjå och ilskna miner så fort han ska göra något i blöjan, så man missar inget i blöjan och han slipper ligga länge och bli röd (fast nuförtiden har ju blöjorna iofs “change indicator”, fast den byter ju iofs färg bara man spiller en droppe vatten på dom, känns det som). Hoppas han inte har alltför ont i magen. Men sekunden efter kan han somna. Det är också en stor föreställning då han ska amma, även om han ligger rätt positionerad så är det mycket ljud, fäktande och miner innan han börjar äta. Han skriker inte så mycket – det är inga långa skrik utan hetsiga, korta vrål, eller irriterade grymtningar. Han vill alltid röra sig, och är irriterad över att han inte kan vända sig eller krypa. Summering är att det verkar som att han har endel temperament och kan hetsa upp sig rätt lätt. Men samtidigt så kan han vara mycket lugn. Han nannar gott i barnvagnen och han är ganska tålig mot storebrors uppvaktning, men han kan säga till om han är missnöjd. Han har en vakenstund på morgonen (från kl 7-8) på ca 3-4 timmar och en lika lång vakenstund ganska sent på kvällen (som börjar 6-8 ca). Sen sover han bra på natten (halleluja, låt detta vara!), med några amningspauser och något blöjbyte. Har dock noterat på sistone att han grymtar om jag lägger honom i spjälsängen, så nu har vi redan skämt bort honom med att ligga i min famn och sova :p . Han äter som bara den, och nu måste jag sluta säga “nej, det kan inte vara som han vrålar för att han är hungrig, det är omöjligt, han har ätit jättemycket” (vilket har motbevisats ett antal gånger).

DSC_0643

I brorsans gamla body

This entry was posted in 2016, September 2016, Viktor. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *