Viktor 1 månad

Idag var det 1 månad sen vår lille påg föddes. Läget nu är ganska likartat som vid 3-veckors-summeringen. Fast vissa saker ändrar sig – såsom vikten t.ex. (i rasande fart). För en vecka sen vägde han 5.7 kg (fortfarande +3 SD över medel). Antar att han väger ca 6 kg nu, vilket är kilot mer än storebrorsan vid samma ålder.

Han är mycket stark och kan lyfta nacken hur länge som helst. Han kämpar på med krypövningar då han ligger på mage och är mycket frustrerad att han inte kommer någonstans (fast han krälar lite åt sidan).

Nattsömnen är fortfarande bra, men jag har märkt en illavarslande tendens till försämring på sistone :/. Mest för att det behövs byta många blöjor på nätterna och att han ammar länge. Han kan vara pigg efter amningarna, och numera accepterar han inte spjälsängen :p .

Han sover dock mindre och mindre på dagtid för varje dag. Han brukar sova gott i barnvagnen, men han vaknar alltid 5 minuter innan vi är hemma och är vrålhungrig (oberoende av hur lång promenad man gått).

Nu då han fyllt en månad så är det klockan 9-14 på förskolan som gäller på dagarna för Alfred, d.v.s. både lämning och hämtning själv med de två kidsen. Så det blir en annan vardag. Hoppas jag får bra ordning på dessa nya rutiner…

DSC04199

DSC04212

This entry was posted in 2016, September 2016, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

2 Responses to Viktor 1 månad

  1. Päronet says:

    Nåväl, vår gosse verkar blicka förnöjsamt på tillvaron.

  2. Maria says:

    1 månad redan! Hoppas inte nattsömnen försämras 🙁
    Skoj att han vaknar 5 min innan ni är hemma ? Mkt söt är han ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *