Viktor 14 månader (inlägg 2)

Så, ett lite mer personligt inlägg om Viktor 14 månader. Nu är det ju maken som träffar honom mest och har mest koll på honom, men jag kan nog få ihop en liten sammanfattning jag med. Även om det är Jimmy som är hemma med honom så är han ändå mest mammas kille (vilket jag gillar 🙂 , eftersom Alfred ju mest var pappas kille då han var liten).

Det är fortfarande en röjig ålder – han klättrar en massa (han tar gärna hjälp av pallar som han flyttar), drar ut lådor och skåp, pillar på allt, lägger saker på otippade ställen m.m.

Men han börjar förstå saker så smått. Säger man “Ska vi dammsuga” så går han till dörren som dammsugaren står bakom, säger man “vill du äta” och pekar på stolen så kan han svara “nääää”. Säger man “blöja” går han till blöjbytesstationen, och han förstår även “ge bollen till mamma” och liknande. När någon har varit på toaletten (det är ju inte så att man kan låsa och hänga där själv, precis) så förevisar han att man ska till handfatet och tvätta händerna. Sen visar han tydligt när han vill ut och gå genom att försöka ta på sig skor etc. Han visar väldigt tydligt då han vill ha saker och blir ARG då han inte får det han vill ha. Hans ilska skri hörs nästan över hela byn :p.

Han gillar att ha saker på huvudet 😉

Ätandet går ok, men han äter för mycket på natten (mestadels välling) och för lite på morgonen. En ny favorit är Proviva – han ler med hela ansiktet då han får det. Nu har han slutligen godkänt en hakklapps-tröja vi köpt 🙂 . Han somnar runt 6-7 tiden, men har ibland lite för långa vakna perioder mitt i natten. Hör vi inte honom går han till trappan och hör av sig. Sen haknar han mellan 06.30 och 07.30 och vill upp och röja.

Han har fortfarande knappt blivit exponerad för någon typ av skärmar. Och skulle Alfred ha på TVn då Viktor också är i närheten (händer inte så ofta) så är han ändå inte så intresserad. Bra 🙂 ! Han gillar att bläddra i böcker och han gillar att dansa till musik.

 

Han och Alfred leker så fint ihop 🙂 , även om Alfred inte blir alltför glad då han stövlar in i Alfreds rum och river ner hans byggen :p .

 

 

 

 

This entry was posted in 2017, Oktober 2017, Viktor, Viktor fyller månad. Bookmark the permalink.

One Response to Viktor 14 månader (inlägg 2)

  1. päronet says:

    En liten upptäcktsresenär bland hyllor och skåp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *