Inskolning

Viktor började på inskolning den 9e januari. Viktor hade fått superbra pedagoger 🙂 , till skillnad från Alfred som hade en del riktiga stolpskott. Första dagen var vi där en timme och hälsade på. Hela familjen var med, även Alfred. Viktor tyckte det var kul.

Den andra dagen var jag där med Viktor på morgonen. Vi skulle vara tillsammans hela dagen. Viktor blev dock JÄTTEARG efter en kort stund. Han ville bara ut. Han skrek av ilska i typ 30-40 minuter. Jag tror att han ville vara med Alfred och blev besviken för att de inte var tillsammans nu, eller så ville han ut och leka, då han ju lekt en hel del på innergården tidigare. Jag och hans mentor var själva med Viktor i ett lekrum, och tillslut lugnade han ner sig och lekte. Samling och ätande gick bra, men sen så vägrade han somna i förskolans vagn och blev jättearg igen. Så vi fick gå hem. Väl hemma så röjde han på som bara den. Vi hämtade Alfred vid 2, och på den korta vägen hem så somnade han i vagnen och sov länge. Det gjorde mor hans också, i soffan. Alfred var nöjd att han då kunde sitta med plattan en lång stund…

Det är hårt att börja på förskolan…

Den tredje dagen gick det bättre. Skönt! Viktor var ensam om att skolas in, så pedagogerna kunde lägga mycket energi på honom 🙂 . Han var inte rädd eller blyg för de andra barnen, undan lekte på fint.

Denna dagen använde jag vår egen barnvagn och gick runt med honom, och då somnade han. Då gick jag hem. Han blev dock mycket arg och ledsen då han vaknade (han hade kissat igenom också) så då blev jag inringd.

Sen var Jimmy där en dag, och det gick ganska bra. Viktor somnade i förskolans vagn, och Jimmy hängde med Alfreds grupp en stund. Alfred byggde med plusplus. Då jag var på inskolningen veckan efter så var jag också med Alfreds grupp en stund, och läste en massa sagor.

Sen någon dag in på den andra veckan (dvs denna veckan) började vi lämna honom på förskolan för att han skulle vara själv utan oss, och då blev han jätteledsen. Det gick lite upp och ner, ibland var han OK och ibland var han arg. Han hungerstrejkade dock hela tiden utan oss :/. Alfred hängde med honom ibland då de var ute. Nästa vecka ska vi testa lite längre dagar, och hoppas att han vänjer sig så smått. Det har varit lite svårt det här för honom. Alfred var ju större då han började, och var van att vara borta från oss, så det gick ju lite smidigare med hans inskolning.

Nedan är lite foton som jag tagit från förskolegruppens blogg (där bara Viktor och Alfred är identifierbara):


2 Responses to “Inskolning”

  • Maria Says:

    Usch.. Låter jobbigt. För Milia tog det 4v (varav 1sjukvecka har jag för mig) innan vi kunde lämna henne längre dagar. Pedagogerna fick bära henne då hon tjöt när de försökte släppa ner henne… Efter 3v började en ny pedagog som milis gillade. Då släppte det mesta. Nu vill hon inte hem, blir inte alls glad när hon ser mig 😊
    Lycka till!!! Vet hur jobbigt det är..

  • Karin Says:

    Tack! Jo, det har varit lite kämpigt, men nu har det släppt endel 🙂 . Hihi, ja Alfred är i samma läge som Milis, man är inte så uppskattad då man kommer :p

Leave a Reply