Sista delen av 2018

Det var ett tag sen som jag skrev någonting här nu, mycket beroende på att jag helt enkelt inte har varit sugen på att sitta vid datorn nu under julledigheten. Vi har varit lite “trötta familjen” nu under jul, så det har blivit en hel del sömn och chill (så mycket det går med två busar). Men nu så får de små plattorna på morgonen, så då sitter de som små ljus i allrummet på ovanvåningen och låter oss sova, så det har blivit zzzzz både till 9 och 10 på dagarna. Välbehövligt!

Nåväl, jag har ju redan dokumenterat fram till julen här på bloggen, så här är en kort sammanfattning av övrig julledighet för 2018:

På annandagen var Alfred hos en kompis för att hjälpa dom att äta upp deras pepparkakshus, som han hade spanat in då han var där veckan innan jul och således bjöd in sig själv för att äta upp det 😉 . Mamman i familjen sa att Alfred först hade försökt äta upp bomullen under huset, han hade trott det var sockervadd 😉 .

Den 27e var Lena och hälsade på. Lena fick lite finchoklad i julklapp av mig, vilken killarna försökte norpa :p . Samma dag åkte vi hem till landet på kvällen.

Vi kom ut på en promenad på landet.


Alfred gick lite längs stranden, lite kyligt.
Inget riktigt vinterlandskap 😉
Titta! En tomte vid ett träd!
Och ett helt gäng tomtar som bor inne i trädet.
Samarbetsvillig :p

Sen på kvällen var Jimmy och jag på Sand och åt middag. Supergod hjort och gott vitt vin till huvudrätten.

Viktor har varit duktig på att sitta potta på julledigheten. Dock brukar han inte få platta på pottan. Han har även fått gå utan napp på dagtid (återigen ett undantag på detta foto).

Vi hann även med en tur på Väla, och sen åkte vi hem strax innan nyår. Nyår firade vi hemma. Förrätt: pilgrimsmusslor (snittar med rostbiff och rostad lök till kidsen). Huvudrätt: Ryggbiff och pommes duschesse. Efterrätt: Pannacotta med bär. Kidsen gillade efterrätten bäst, helt klart.

Vi skulle göra pommes duschesse till huvudrätten, men hittade inte redskapet man gjorde det med (var heter det egentligen??) så vi fick göra detta med plastpåse istället, vilket inte gick så bra. Men killarna tyckte det var kul för det såg ut som bajskorvar.
Ungefär så här rofyllda brukar våra middagar vara :p .

Så blev det 2019. Gott Nytt År!


Leave a Reply