Höstlovet

Så var höstlovet slut för denna gången (för ett tag sen). Det är väldigt skönt med en veckas break i den långa höstterminen. Vi ska definitivt försöka ha höstlov även sen efter 2020 då majoriteten av föräldradagarna är slut.

Höstlovet började med filmmys på fredagen för mig och smågrabbarna. Vi såg järnjätten – en bra tecknad film som Viktor ofta refererar till (“Järnjätten äter metall”!). Sen blev det spontanbesök av ett brödrapar som är Viktors och Alfreds kompisar, plus deras mamma, så det var full rulle den kvällen.

Detta höstlov hade vi besök av Farfar och Torni, roligt 🙂 . Deras ankomst är dokumenterad i ett tidigare inlägg, vilket även Alfreds fest på söndagen är. På måndagen, dagen efter Alfreds släktfest, så åkte vi till Malmö. De hade en ny Lekia på Svågertorp. Det var en bra affär – killarna hade fullt upp med lek och vi kunde smyga iväg och fixa lite julklappar.

Sen blev det Emporia. Killarna gillar lekställena som de har där. De gillade även affären Overhypd, som har massa superhjältessaker och liknande. Det blev kanske lite väl mycket lek därinne dock 😉 .

En dag så var Torni och jag på Flyinge planshop. Jag köpte växter att ha i en kruka framför dörren (mestadels ljung) och så köpte jag en STOR bambu, som jag senare planterade. Tanken är att ha ett litet insynsskydd av bambu nära trädäcket, speciellt bra att ha nu då grannarna högg ner VÅR häck med en halvmeter :p . Hittade även några fina hortensior. Planterade en av dessa utomhus, men den lär inte överleva.

Så att jag kommer ihåg vad bambun heter (jag valde en sort som inte skjuter långa rotskott – nog bäst så i vår pytteträdgård….) Mönstret på mina vackra BAMBU-byxor syns i bakgrunden.
Samtidigt i Dalby Söderskog.
Killarna körde hela rundan med deras nya radiobil! Bra motivation för Alfred att komma ut, han är inte så förtjust i Dalby Söderskog (medan Viktor älskar Dalby söderskog).

På kvällarna fick Alfred se mycket på “vuxenfilm” ihop med oss. Med vuxenfilm menar vi då Indiana Jones och Mumien. Det var lite nostalgi att se Indiana Jones. Jag var ju i Alfreds ålder då jag såg dessa och jag kommer speciellt ihåg att min kompis lillebror blev jätterädd då människorna smälte (I raiders of the lost ark).

En kväll så var Jimmy och jag iväg på middag i Lund. Vi åt tapas och drack sangria.

En dag så var vi på utflykt norrut. Vi åt finlunch (3-rätters) på Örenäs. Lyckligtvis var det schnitzel, vilket även föll barnen på läppen. Jag själv är inte superförtjust i schnitzel, men denna var jättegod! Efteråt så tog vi en tur i slottsparken. Det fanns massor med äpplen där som ingen förbarmade sig över, så vi har kunnat göra rätt så många torkade äppelringar 🙂 .

Kakbuffe till efterrätt!

Sen lämnade killarna farfar och Torni på flygplatsen på torsdagen. På kvällen så åkte vi till Sofiero, som jag skrivit om i ett tidigare inlägg. Annars var höstlovet rätt så förkylt – jag hade en vedervärdig hosta. Totalt har jag hitintills inkasserat 3 veckor med hosta (och utan träning 🙁 ).

Under höstlovet så fick vi även (med hjälp) av farfar upp lite tavlor i trappan. Vi tog även en tur till stadsbiblioteket i Lund., bakade frukostscones, gick mer i Dalby söderskog m.m. Gött med höstlov som sagt 🙂 .

This entry was posted in 2019, November 2019, Oktober 2019, Syskonen, Utflykter inom Skåne. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *